четвер, 29 травня 2008 07:04

На станції Червоний Хутір капає вода

Автор: фото: Олександр КУЦИЙ
  Чоловік іде повз вихід із станції метро Червоний Хутір на поверхню. Позаду видно ще невідкритий ліфт для інвалідів, який опускатиме пасажирів у підземний перехід
Чоловік іде повз вихід із станції метро Червоний Хутір на поверхню. Позаду видно ще невідкритий ліфт для інвалідів, який опускатиме пасажирів у підземний перехід

Перше, що впадає в очі пасажирам відкритої тиждень тому станції метро Червоний Хутір — із десяток розстелених на сходах і підлозі ганчірок. Із стелі станції скапує вода, збирається в калюжі на сходах, а звідти потрапляє на перон.

— Воду вимочуємо, збираємо тряпками тричі на день. За раз набираю відро. Води на пероні трохи поменшало, — розповідає "ГПУ" прибиральниця Наталія Ганжа, 45 років. — 23 травня, перед прибуттям на станцію мера Черновецького, працівники вимакали воду звідусіль, а тряпки й відра сховали.

Начальник станції метро Червоний Хутір 49-річна Людмила Бабенко запевняє: пасажирам ніщо не загрожує — вода на кабелі та контактну рейку не потрапляє. Протягом двох тижнів води на станції не буде.

— Станція нова. Перед її відкриттям випали сильні дощі, тому й з"явилися маленькі калюжі. Але "Метрострой" усе це доробить. Червоний Хутір почали будувати 2005-го, на якийсь час припиняли роботи. Може, утворилися мікротріщини, через які потрапляють ґрунтові води, — пояснює Людмила Бабенко.

Пасажири на калюжі уваги не звертають.

— Звідки капає, де капає? А, точно! — дивиться вгору Наталія Сівідова, 53 роки. — А я думала, що сходи тільки-но помили.

Жінка додає: усім працівникам сусідніх підприємств їздити на роботу після відкриття Червоного Хутора стало набагато зручніше. Тиждень тому Наталія Сівідова щодня витрачала 3 грн на маршрутки, аби доїхати до роботи. Нині платить лише за два жетони метро. Поблизу станції розташовані завод залізобетонних конструкцій, цехи фармацевтичної фірми "Дарниця", ремонтна база та електродепо метрополітену. На підприємствах працює кілька тисяч людей.

Працівники станції кажуть, пасажиропотік на станції щодня збільшується.

23 травня, у день відкриття, до станції увійшли 774 пасажири.

24 травня — 1810;

25 травня — 2133;

26 травня — 2977.

Зараз ви читаєте новину «На станції Червоний Хутір капає вода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути