четвер, 17 травня 2007 07:01

На пляжі запрошують 21 травня

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  На безкоштовному пляжі, біля приватного ”Венеція”, у вівторок засмагало близько 30 киян
На безкоштовному пляжі, біля приватного ”Венеція”, у вівторок засмагало близько 30 киян

Служби Києва повинні були офіційно дати добро на відвідини водойм 15 травня — цього дня традиційно стартує пляжний сезон, якщо температура води сягає +17°С. Але через прохолодний квітень Дніпро та столичні водойми прогрілися лише до +14°С.

Киян просять іще тиждень зачекати з пляжами. Однак у кілька останніх спекотних днів все більше людей одягає купальні костюми. У вівторок на безкоштовному пляжі, біля приватного "Венеція" (Гідропарк), засмагало близько трьох десятків відпочивальників.

— На вулицях люди ще ходять в осінніх черевиках, а я відкрила свій пляжний сезон 20 березня, — хвалиться 63-річна Наталія Дробашева. — Щоправда, у воду не йду, просто обливаюся. А молодь он уже купається. Я б на їхньому місці цього не робила — вода ще прохолодна, і може судома схопити.

Торік травень був теплішим, пригадують купальники. На початку місяця вони  вже пірнали. А позаторік, навпаки, почали купатися аж у червні.

— Я сьогодні прийшов уперше. У мене вихідний, і не знав, куди піти. Вода ще не тепла, але як скупаєшся, то почуваєш себе так бадьоро! — каже Олександр Моренко, 24 роки.

Цього року міська влада заборонила купатися біля пляжів "Троєщина", "Русанівка" та в озерах Веселка й Лісове. Решта 24 посилено готуються приймати відпочивальників. На комунальних пляжах планують установити намети з медпунктами і рятувальниками та камери схову.

Приватні пляжі ще не приймають відпочивальників. Зараз там просівають пісок і прибирають. Кажуть, що працюватимуть із 21 травня.

— Поки що ціни такі самі, як були — 10–15 гривень, — розповідає працівник приватного пляжу "Венеція".

У Гідропарку нині торгують тільки в кількох наметах. Пиво продають по 3–6 грн, мінералку — від 2 до 6.

Озеро Міністерка зараз лідирує у рейтингу водойм Києва.

— На жаль, з кожним роком там стає все брудніше, — нарікає 23-річна Ксеня. — І людей там багато, машини припарковані вздовж усього озера. Та все ж краще, ніж у Дніпрі.

Багато киян обирають інші озера — їздять у бік Вишгорода, Пущі-Водиці.

— Я все життя у Дніпрі купаюся, у Гідропарку, — зізнається 32-річний Максим. — І нічого, екземи не заробив, ноги не порізав, п"яницями побитий не був.

Санепідемстанція рекомендувала закрити для купання озеро Святошинське. Однак рішення чомусь не прийняли.

— Кажуть, якщо там покупатися, то можна заразитися лептоспірозом, — говорить Олександр Басок, 45 років, що живе поряд. — Але молодь купається — що їм скажеш?

Туалети в Гідропарку не почистили

Гідропарк відомий тим, що пляжникам на його території ходити до вітру переважно доводиться в кущі. Цього року ситуація не змінилася — 11 туалетів, збудованих тут ще 1965 року, ніхто не чистить.
— Підприємство "Київспецтранс", яке має слідкувати за ними згідно з укладеними договорами, нічого не вивозить. Тому всі фекалії йдуть у Дніпро, а воду ми потім п"ємо, — каже Алла Матвієнко, головний санітарний лікар району.

Зараз ви читаєте новину «На пляжі запрошують 21 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути