Ексклюзиви
понеділок, 07 листопада 2016 18:22

На місці Сінного ринку вже продають квартири

На вул. Бульварно-Кудрявській, 17, де був Сінний ринок, відновилося будівництво житлового кварталу "Ярославів град". У мережі з'явився сайт із продажу квартир у майбутніх будинках.

Про це пише "Сегодня".

У неділю, 6 листопада, на будмайданчику працювали техніка і десятки будівельників. Екскаватори рили глибокі котловани, привезли дві установки для забивання паль. Із боку вул. Гончара працював підйомний кран. Тут вже звели перші п'ять поверхів одного з майбутніх будинків", - відзначає видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 років тому закрили та знесли Сінний ринок

На сайті житлового кварталу анонсували будівництво 5 будинків від 7 до 22 поверхів на 14 секцій із дворівневим підземним паркінгом, кафе, офісами, ресторанами, двома супермаркетами, дитячими та спортивними майданчиками, прогулянковою алеєю з деревами, яка з'єднає вул. Гончара, Бульварно-Кудрявську і ринок "Сінний". Будівництво планують завершити у грудні 2019 року. Але квартири вже продають. За один квадратний метр просять вiд $1600 при оплаті 100%. Можна придбати житло в розстрочку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Владу просять відновити Сінний ринок

Будівництво на місці Сінного ринку - законне, запевнив менеджер із продажу Володимир Ящук.

"У нас є всі дозвільні документи, і все законно. Із земельною ділянкою все в порядку, жодного арешту накладено не було. Стосовно самого проекту, то при його розробці були дотримані всі ДСТУ, і він є офіційним", – розповів Ящук.

 

Суддя наклав арешт на земельну ділянку, заборонив її відчуження, але прямої судової заборони на будівництво немає, зауважив депутат Київради Роман Марченко.

"У вересні ми запропонували мерії подати позов на повернення цієї ділянки до комунальної власності. Поки що мерія такий позов не заявила", – сказав Марченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На місці Сінного ринку буде житловий комплекс із супермаркетом і променадною алеєю

21 вересня Голосіївський райсуд Києва наклав арешт із забороною відчуження на земельну ділянку колишнього Сінного ринку. Зараз земля Сінного ринку розділена на три ділянки з новими адресами: вул. Бульварно-Кудрявська, 15-А, вул. Олеся Гончара, 38-Б і 48/2. По кожній з них ведеться окреме кримінальне провадження. Десять років тому ця земля незаконно перейшла у приватну власність за значно заниженою ціною. Зараз Київрада вимагає повернути її територіальній громаді.

Зараз ви читаєте новину «На місці Сінного ринку вже продають квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути