Ексклюзиви
пʼятниця, 14 грудня 2007 07:09

На Глибочицькій змонтували найбільший кран

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Бригадир монтажників Олексій Максимчук стоїть на тлі будівельного крана, встановленого на вул. Глибочицькій. Він буде рекордний за габаритами в Україні
Бригадир монтажників Олексій Максимчук стоїть на тлі будівельного крана, встановленого на вул. Глибочицькій. Він буде рекордний за габаритами в Україні

Протягом кількох тижнів перехожі спостерігають, як на вул. Глибочицькій щодня "підростає" синій будівельний кран марки "Комманса ЛЦ550" із велетенською стрілою.

Кран вироблений в Іспанії. Його змонтували на майданчику, де компанія "Міракс-Україна" почала зводити житлово-офісний хмарочос. Доки висота підйомного механізму 63 м, та це лише початок. Кран "зростатиме" із новобудовою. Незабаром його висота сягне рекордної для України позначки — 220 м. Окрім запроектованої висоти, він має найдовшу стрілу — 70 м. Його вантажопідйомність 18 т.

— Замовники будівництва хмарочоса на Глибочицькій розраховували, щоб висота крана від верхнього положення гака й до землі становила 220 метрів. Будівля матиме 198 метрів заввишки. Ані в Україні, ані у Східній Європі такої немає, — розповідає "ГПУ" Олексій Максимчук, 48 років, бригадир слюсарів-монтажників підприємства "Рента-кран", що є офіційним представником "Комманси" в Україні.

Новий підйомний механізм привезли до Києва прямо із заводу. Дещо доправили вантажівками, а негабаритні частини перевезли з Іспанії морем до Одеси. Монтажникам зручно, що менші за габаритами крани цього виробника — 60 м заввишки, із 60-метровою стрілою — перевозять чотирма вантажівками з напівпричепами. Для порівняння: аби перевезти старий радянський будівельний кран, потрібні кілька негабаритних спецплатформ і таких же тягачів, спецсупровід міліції та розширені заїзди на будмайданчик. Аби зібрати "іспанця", монтажникам потрібен майданчик 20х20 м і тиждень. Стільки ж часу піде на те, щоб його розібрати.

Олексій Максимчук родом із Чернівецької області. За кілька останніх років він зібрав понад 20 кранів "Комманса". Каже, що вони надійні. На моніторі такого підйомного механізму кранівник бачить усі основні параметри — вагу вантажу, висоту, на якій завис гак.

Бригадир наглядатиме за роботою крана до завершення будівництва. Кілька разів Олексій проходив стрілою від початку і до її кінця. Мав можливість споглядати панораму Києва з 63-метрової висоти.

— Ну, тут добре видно Андріївську церкву, частину Татарки. Не звертав уваги, чи можна розгледіти Троєщину. Але думаю, якщо піднімемо кран на 200-метрову висоту, то навіть Бровари зверху побачимо, — жартує Олексій Максимчук.

Коштує такий кран майже $800 тис.

Зараз ви читаєте новину «На Глибочицькій змонтували найбільший кран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути