Ексклюзиви
вівторок, 10 червня 2008 07:06

На фестивалі вогню випалили 300 літрів гасу

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Акторки міського театру
Акторки міського театру

Три години "палав" у суботу ввечері музей "Київська фортеця", що на Госпітальній, 24 (Печерськ).

Там проходив другий Міжнародний фестиваль вогню. Прийшло кілька тисяч глядачів. Молодь сиділа на бруківці, підклавши одяг. Схили поруч із гарматами обсіли кількасот "зайців". Робили так, аби не платити за вхідні квитки, які коштували 40 грн.

Володимир Книш, 47 років, привів із собою 6-річного сина й 10-річну доньку.

— Будемо дуже обережні. Відійдемо від вогню якомога далі. Але діти мають побачити все це, — вважає Володимир.

Шоу затримали на годину — чекали темряви. Першим виступав міський театр "Проти ночі", який спеціалізується на вогняних шоу. Перед сценою актори вимащуються чорною й білою фарбою, одягають маски. Танцюють із палаючими віялами, кубами, обручами. Театр виступав півгодини, після цього зібралися й поїхали. Виступів інших колективів не дивилися. Керівник театру Богдана Ткачук, 25 років, призналася "ГПУ", що театр має ще виступити на весіллі. Там кожному акторові платять по $100.

Найбільше аплодували євпаторійському театру "Вольфрам". Персонаж у костюмі чаклуна вимахував над головами глядачів палаючою кулею на триметровому металевому ціпку. Потім на поєдинок із ним вийшов вікінг із вогняною сокирою. Глядачі свистіли від захоплення.

— Євпаторійці — супер! Я б так ніколи не зумів. Удома газову колонку вмикаю з обережністю, боюсь обпектися. А вони так відважно жонглюють вогняними палицями, — ділиться враженнями від побаченого Ростислав Керей, 23 роки.

Актор із Франції Імакокоде та фін Анті Сіньяла виконували трюки самі. Глядачі кажуть, що іноземці жонглюють палаючими палицями швидше за українців. У п"ятницю заїжджі вчили наших акторів роботи з вогнем на Трухановому острові.

— Туалетів нема, води купити ніде. Сцена не огороджена. Організація — нульова. Зате настрій від шоу — магічний, бо все відбувається у фортеці. На небі місяць-молодик, ніби все підлаштовано, — каже Тетяна Маркіна, 32 роки, повертаючись із фестивалю додому.

Учасники шоу випалили того вечора 300 л гасу й 200 зарядів піротехніки. Другий фестиваль вогню пройшов без інцидентів. Лише актор "Вольфраму" Антон Власюк, 23 роки, обпік собі під час виступу руку. Він грав "колесо смерті", ходив на ходулях із вогняним колесом на голові. Виступ припинив за хвилину. Руку йому намастили пантенолом.

Минулого року під час виступу колективу "Пантера" із Харкова на фестивалі спалахнули змочені гасом інструменти акторів. Загорілася сцена, її гасили самі ж учасники.

Міські пожежники про фестиваль вогню не чули. Пояснили, що їхня служба повинна бути присутня на таких подіях. Організатори фестивалю запевняють, що не було потреби запрошувати пожежників. Кажуть, завісу й дерев"яну сцену обробили спецрідиною. А на випадок загорання мали кілька вогнегасників.

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі вогню випалили 300 літрів гасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7643
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути