четвер, 05 липня 2007 07:05

На "Бессарабский дворикъ" полюють із бульдозером

Минулої середи за Бессарабським ринком встановили два невеликі торгові центри під назвою "Бессарабский дворикъ 1912". Щойно розмістили, як спецінспекція спробувала прибрати один із них бульдозером.

Планувалося, що в одному з двориків продаватимуть морозиво, торти та інші кондитерські вироби, в іншому мала бути кав"ярня.

— Документи на їхнє встановлення збирали 4 роки. Весь пакет є. Останній дозвіл отримали два місяці тому. Не всі чиновники бачили такий повний збір документів, деякі з них казали: "Дай хоч подивимося, як має бути правильно", — каже директор закладу "Бессарабский дворикъ 1912" Юрій Ткач.

На будівництво мафів — так називає торгові точки власник — витратили $300 тис. Меблі та будматеріали замовляли в Італії.

— Можливо, керівництво Бесcарабки розглядає мене як конкурента. Перед вихідними в середу о восьмій вечора мене попередили, що їде спецінспекція, будуть зносити центр бульдозером. Зібрав людей. Перегородив вулицю з обох боків машинами, щоб не підпустити. Вони казали, що мають дозвіл від Київради, — скаржиться директор.

У прес-службі КМДА не заперечують, що Київрада проти "Бессарабского дворика". Однак чому, не пояснюють. Представник мерії, який виїздив на Бессарабку в понеділок, розмовляти з журналістами відмовився.

— Кажуть, це місце приглянулося одному із заступників мера, — говорить депутат Київради Олександр Бригинець. — Не виключаю, що вчинять із ним так само, як на вул. Березняківській чи як із Київською фортецею (там під час новорічних, а потім травневих свят забудовники зруйнували будівлі, які мають історичну цінність. — "ГПУ").

— Не дають спокійно працювати. Електрику вимикають. Нещодавно приходив кремезний чоловік, залякував. А потім почалися всілякі перевірки від найрізноманітніших служб. Якщо магазинчики знесуть, сімдесят чоловік залишиться без роботи, — каже Юрій Ткач.— Я намагався потрапити до мера, але в приймальні мені сказали прийти через місяць. До замів, у кращому випадку, можна потрапити за два тижні. Готую документи. Звертатимуся до суду.

Зараз ви читаєте новину «На "Бессарабский дворикъ" полюють із бульдозером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути