четвер, 28 грудня 2017 15:09

Ми змусили Київраду зробити перший крок до поліпшення якості послуг ЖКГ - Пушкаренко

Ми змусили Київраду зробити перший крок до поліпшення якості послуг ЖКГ - Пушкаренко
Фото: Facebook "Збережемо Голосієво"

У Київраді на вимогу голови правління "Центру захисту прав громади Голосієва" Арсенія Пушкаренка створили робочу групу для вирішення проблем у сфері житлово-комунального господарства. Про це повідомляє офіційна сторінка ініціативи в Facebook.

"Після реєстрації 30 листопада 2017 року громадської ініціативи голосіївці депутати Київради і чиновники КМДА зобов'язані виконати законні вимоги киян з наведення порядку в системі ЖКГ. Цю громадську ініціативу підтримали своїми підписами понад півтори тисячі киян. Кияни вимагають від депутатів Київради невідкладно розглянути на сесії проект рішення "Про першочергові заходи щодо принципового підвищення якості послуг з утримання будинків і споруд, прибудинкових територій і неухильне надання цих послуг своєчасно і в повному обсязі", - відзначили активісти.

21 грудня 2017 року відбувся черговий етап реалізації місцевої ініціативи - представники ініціативної групи на чолі з Арсенієм Пушкаренком взяли участь в роботі позачергового засідання Постійної комісії Київської міської ради з питань житлово комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу. Єдине питання, яке розглядалося на комісії - це проект рішення "Про першочергові заходи щодо принципового підвищення якості послуг з утримання будинків і споруд, прибудинкових територій і неухильне надання цих послуг своєчасно і в повному обсязі".

"На Комісії відбулося активне обговорення пропозицій громади з наведення порядку в сфері ЖКГ міста. Голова профільної депутатської комісії Володимир Бондаренко підкреслив важливість і актуальність питань піднятих у цьому проекті рішення та конструктивності пропонованого плану дій. Зокрема він зазначив, що з 9 грудня 2017 року розпочав діяти новий Закон України "Про житлово-комунальні послуги", який дещо змінює "правила гри" у сфері ЖКГ", - йдеться в повідомленні.

Арсеній Пушкаренко ініціював сформувати "Комплексну програму принципового підвищення якості послуг з утримання будинків і споруд, прибудинкових територій та дієвого механізму контролю за неухильним наданням цих послуг ЖКГ своєчасно і в повному обсязі". Адже це необхідно зробити в процесі підготовки рішень Київради з урахуванням вимог нового закону про ЖКГ.

Комісія за погодженням ініціативної групи прийняла рішення створити спільну робочу групу з членів постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, профільних департаментів КМДА та представників громадськості для доопрацювання проекту рішення і підготовки "Комплексної програми". За принциповою вимогою Арсенія Пушкаренка робоча група повинна доопрацювати проект рішення, який повинен бути винесений на сесію Київради не пізніше травня 2018 року. "Ми змусили Київраду зробити перший крок до поліпшення якості послуг ЖКГ", - зазначив він.

"Крім того голова правління "Центру захисту прав громади Голосієво" запропонував заступнику голови КМДА з питань ЖКГ - Петру Пантелєєву, разом проїхатися по всіх адресах, по яких надійшли скарги в Центр захисту громади Голосієва, з метою вивчення дійсного стану справ. Чиновник пообіцяв. Подивимося, чи стримає слово заступник міського голови... ", - повідомляється на сторінці "Збережемо Голосієво".

Також оприлюднено протокол позачергового засідання профільної комісії за участю активістів і відеосюжет.

Нагадаємо, раніше активісти встановили біля КМДА "пам'ятник" Почекуну. Акція була проведена на підтримку громадської ініціативи з розробки та прийняття механізму неухильного та своєчасного надання комунальних послуг.

Зараз ви читаєте новину «Ми змусили Київраду зробити перший крок до поліпшення якості послуг ЖКГ - Пушкаренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути