понеділок, 22 вересня 2008 19:04

Мишоловка три місяці без води

Жителі вул. Салавата Юлаєва (Мишоловка, Голосіївський район) три місяці носять воду в бутлях із сусідньої вул. Закарпатської.

28 червня на Закарпатській прорвало водогін. Без води залишилося 18 будинків на вул. Юлаєва. Міський водоканал ремонтувати відмовляється, бо ділянка не на їхньому балансі. Жителі кажуть, до 1996-го року це робив саме водоканал.

— Ходимо по воду до сусідів на Закарпатську. Інколи чоловік привозить воду в бутлях, він у мене водій. Інколи доводиться купувати. А куди діватися? Вже дзвонили у водоканал. Там кажуть коротко: не на нашому балансі. Дзвонили на 051. Відповідають, що вирішують це питання. Два тижні тому відвезли до мерії звернення до Черновецького. Але все безрезультатно, — каже Анна Іскренко, 55 років, мешканка будинку N10 на вул. Юлаєва.

Жінка згадує, 2007-го водогін проривало двічі: на початку весни і в грудні. Тоді мешканці ремонтували трубу за власний кошт. Весною збирали по 60 грн. У грудні виклали по 137 грн із квартири.

— У нас тут живуть пенсіонери. Де в них з пенсії у 500 гривень візьмуться гроші, аби двічі на рік платити за ремонти водопроводу?! Уже похолодало. У кожному будинку є котел, а води — нема. Що робити, коли почнуться заморозки? Зимуватимемо без води й тепла, — обурюється Іскренко. Вона зізнається, що мешканці інколи самі відкручують кран на водогоні й пускають воду на свою вулицю. Через це на місці прориву вимило яму діаметром із півметра.

У Голосіївському управлінні житлово-комунального господарства сказали, що люди мають ремонтувати водогін за власний кошт.

— Мишоловка — це приватний сектор. Згідно з бюджетним кодексом ми не маємо права направляти туди бюджетні кошти. Водоканал бере з мешканців гроші лише за водопостачання, а ремонт водогону мають оплачувати самостійно. Вони самі прокладали цей водогін. Чим ми допоможемо? Нехай продають будинки й ідуть на державні квартири, — каже начальник управління Олександр Костюченко, 59 років.

Зараз ви читаєте новину «Мишоловка три місяці без води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути