Ексклюзиви
пʼятниця, 12 вересня 2008 17:23

Міліція стріляла в центрі

Автор: фото: Павло МАГНУС
  Оперативник у цивільному тримає під прицілом водія білої ”ауді” у четвер на бульварі Тараса Шевченка, центр. Фото зроблене з вікна сусіднього бізнес-центру ”Європа Плаза”
Оперативник у цивільному тримає під прицілом водія білої ”ауді” у четвер на бульварі Тараса Шевченка, центр. Фото зроблене з вікна сусіднього бізнес-центру ”Європа Плаза”

Трьох грабіжників затримала міліція у четвер під вечір на бульв. Тараса Шевченка, 58, поблизу площі Перемоги.

О 16.30 оперативники затисли білий легковик "Ауді А6" посеред вулиці. Потім затримали трьох чоловіків всередині автівки.

— Сидів у офісі, почув спершу постріл, а потім ще підряд три-чотири. Побачив із вікна, як перехожі на бульварі Шевченка розбігаються в різні боки від пострілів. На дорозі стояла затиснута між "мерседесом" і маршруткою біла "ауді". До неї підбігло четверо, усі з пістолетами. Один вистрибує "ауді" на капот, вибиває лобове скло ногою. Інший б"є рукою скло на місці пасажира. Потім витягають чоловіка з машини, одягають наручники, кладуть обличчям на асфальт, той щось кричить. Водія прикували до керма. Сцена тривала хвилин зо п"ять точно, — згадує Максим, 25 років, працівник бізнес-центру "Європа Плаза" на бульв. Шевченка. Він додає, що всі чоловіки з пістолетами були одягнені в цивільне. Після пригоди вони сховали зброю в сумки на поясах. Торговці складають виторг у такі сумочки.

Із авто витягли трьох чоловіків. У наручниках посадили в міліцейські машини. На місце пригоди під"їхала швидка, працівники ДАІ. Лікарі були кілька хвилин, допомоги нікому не надавали.

У прес-службі столичної міліції кажуть, що затримали трьох грабіжників. Вони заволоділи гаманцем у офісі однієї з компаній на бул. Шевченка. Намагалися втекти, але їм завадив автомобільний затор і пильність міліції. Патруль стежив за "ауді". Побачили, як двоє вибігли з офісу, скочили в машину. Жінка-потерпіла крикнула оперативникам, що в неї забрали гаманець.

— Затриманим — 32, 36 і 37 років. Двоє з них — брати-цигани. Усі — кияни. Минулого року двоє вийшли із в"язниці, сиділи за офісні крадіжки. Третій — перебуває на підписці про невиїзд, теж за офісну крадіжку, — каже "ГПУ" Наталія Сторожик із міліцейської прес-служби.

Затримані "спеціалізувалися" у кримінальному світі на крадіжках гаманців і ноутбуків із офісів. Порушено справу за грабіж. Їх можуть позбавити волі від чотирьох  до восьми років.

У викраденому гаманці було 896 грн і документи, додає Наталія Сторожик.

Зараз ви читаєте новину «Міліція стріляла в центрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути