субота, 02 лютого 2008 07:06

Микола Грицай перед спробою суїциду двічі просився в тюрму

31 січня під потяг, що прибував на платформу станції метро Поштова площа, кинувся Микола Грицай, 42 роки.

Чоловікові пощастило. Він залишився живим, бо впав між рейками. Крім того, машиніст устиг екстрено загальмувати. Пригода сталася о 13.54.

— Уже через 3 хвилини неушкодженого чоловіка підняли з колії на платформу, — розповідає "ГПУ" Надія Шумак, прес-секретар метрополітену.

За словами чергової по станції Інни, пасажир, який спробував звести рахунки з життям, з-поміж інших не виділявся.

— Звичайні джинси, куртка. Родом він із Чернігівської області. А прописаний був у селищі Заболоття Ратнівського р-ну Волинської області, — каже Інна.

Працівники міліції на станції Поштова площа говорять, що за півтори години до інциденту Микола Грицай приходив до них.

— Зайшов, каже: "Заберіть мене в тюрму чи в клітку посадіть. Мені там буде краще", — згадує черговий міліціонер. — Казав, у нього сімейні проблеми, на роботі не ладиться, працював на будівництві, але грошей не платили. Говорив про погане здоров"я, про уколи, які робив тиждень тому. Але йому від них стало ще гірше.

Правоохоронець додає, що після розмови Грицай підвівся і вийшов. Потім пішов на платформу.

— Одна киянка бачила, як усе сталося: той розігнався з середини платформи і з розбігу стрибнув на рейки. Упав у заглиблення між ними. Наближався поїзд. Добре, що машиніст устиг загальмувати. Але над чоловіком проїхала половина першого вагона. Я прибіг на платформу, кричав Грицаю, аби він повз до голови поїзда. Потім зістрибнув, допоміг піднятися. Чоловік був шокований, говорити не міг, — веде далі міліціонер.

Жодних переломів у Миколи Грицая не виявилося, лише побив коліно.

О 14.10 на станцію приїхала "швидка". Поспілкувавшись із Миколою, лікарі викликали йому медиків із психлікарні. Туди, зрештою, й забрали. Очевидці запевняють, що за кілька годин до інциденту в підземці цього чоловіка бачили на вулиці. Він кілька разів пробував кинутися під проїжджі автомобілі. І навіть просив інспекторів ДАІ, аби ті його затримали.

21 січня на станції Вокзальна стрибнув під потяг і загинув 34-річний житель Кіровоградської області О. Чубах. Протягом 2007-го в Київському метро на рейки кинулися троє людей.

На станції Поштова площа це вже друга спроба суїциду. 21 вересня 2007-го під поїзд стрибнула 48-річна мешканка Києво-Святошинського району. Жінка залишилася живою, але їй ампутували руку.

Зараз ви читаєте новину «Микола Грицай перед спробою суїциду двічі просився в тюрму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути