Ексклюзиви
понеділок, 10 червня 2019 19:40

Мами розповіли, як організувати свято для селища за 600 гривень
7

У кінці заходу для гостей провели лотерею, де розіграли подарунки від мам-організаторок та місцевих крамниць
Фото: Надано Ольгою Франко
Більшість витрат на організацію свята взяв на себе місцевий забудовник
Організували свято 27 місцевих мам
Для дітей проводили майстер-класи та малювали аквагрим
Сценарій свята писали самі мами

У селищі Чабани Київської області місцеві мами згуртували громаду для проведення фестивалю. Загалом на захід витратили близько 600 гривень. Обладнання безкоштовно надала сільська рада, а місцеві забудовники забезпечили ведучого та навіси. Самі ж мами підготували різні подарунки для лотереї та продумали сценарій свята.

Про це Gazeta.ua розповідає Ольга Іщенко (Франко), одна із організаторок сімейного фестивалю "Більше, ніж мама!", що відбувся 8 червня у парку відпочинку в Чабанах .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенка навчилася робити орігінальні прикраси зі стрічок

"Почалось усе із вайбер-групи місцевих мам. Де ми спілкувались, обмінювались новинами. А потім Олена Голик розповіла про ідею обміну дитячими речами. Так, ідея за ідеєю і домовились провести фестиваль, - згадує Ольга, - Перші збори провели у кафе. Розподілили обов'язки серед 27 мам. Хтось надавав послуги, інші – займались прикрашанням, Людмила Іванчук зводила усе до купи та відповідала за організаційні питання".

Автор: Надано Ольгою Франко
  Сценарій свята писали самі мами
Сценарій свята писали самі мами

Захід організували за декілька тижнів. Треба було отримати дозвіл у селищній раді, домовитись з охоронною фірмою, за прибирання та оренду апаратури.

"Для лотереї мами надавали продукцію, що робили самі. Я давала свій виріб із паперової лози. Були ще плетені ведмедики, прикраси для волосся, композиції із повітряних куль. Було десь 30 лотів, що ми розіграли у кінці заходу, - ділиться Ольга, - Нас підтримав голова селищної ради та місцеві забудовники. Витратили 600 грн на друк рекламок, це самі мами здали по 22 гривні кожна. Взагалі, якось усі активно допомагали в організації свята".

Автор: Надано Ольгою Франко
  Організували свято 27 місцевих мам
Організували свято 27 місцевих мам

Для відвідувачів організували ярмарок hand made товарів, облаштували фотозони, де безкоштовно працювали фотографи. Також для дорослих та дітей проводили майстер-класи та лекції із заплітання волосся, догляду за шкірою, основ щоденного макіяжу, плетінню із паперової лози та інших тем. Дітям малювали на обличчі аквагрим та кольорові тату.

Організатори планують і наступного року провести подібний сімейний фестиваль для громади селища.

Волонтер навчає хлопчиків майструвати з дерева, ремонтувати електричні прилади та іншим чоловічим справам. Для цього він створив хлопчачу майстерню. Інструмент та матеріали діти з батьками спочатку приносили свій. Потім закупити усе необхідне та облаштувати приміщення допомогли небайдужі люди та благодійники.

Зараз ви читаєте новину «Мами розповіли, як організувати свято для селища за 600 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути