Ексклюзиви
четвер, 20 березня 2008 07:09

Люди Омельченка винесли сейф з усією "Єдністю"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Іван Агій (попереду) та Геннадій Гера показують місце під столом у офісі партії ”Єдність”, де стояв викрадений сейф. На стіні позаду висить політична реклама з виборів-2006 —
Іван Агій (попереду) та Геннадій Гера показують місце під столом у офісі партії ”Єдність”, де стояв викрадений сейф. На стіні позаду висить політична реклама з виборів-2006 —

"Тут він стояв, під столом. Такий невеличкий, неважкий. У п"ятницю прийшов на роботу о 9.15, то він ще був на місці. Потім мене не було в офісі дві години. Повернувся — сейф уже викрали", — розповідає "ГПУ" Геннадій Гера, 48 років, в. о. першого заступника голови Української партії "Єдність".

Сейф із реєстраційними документами та печатками партії викрали з центрального офісу "Єдності" на Хрещатику, 10 минулої п"ятниці. Крадіжка була зі зломом — хтось виламав серцевину замка. Іван Агій, 45 років, виконувач обов"язків голови партії, стверджує: сейф викрали за дорученням екс-мера Олександра Омельченка, 69 років. Омельченко — народний депутат України від фракції НУ-НС.

У вівторок на столі в партійному кабінеті було видно відбитки пальців. Слідчі зняли їх за допомогою спецрозчину. На підлозі, де стояв сейф — сліди ніжок. Відеокамера банку "Хрещатик" у будинку N10 на головній столичній вулиці зафіксувала, хто саме виносив металеву скриню. Тепер це відео забрала міліція.

Геннадій Гера каже, що об 11.40 у п"ятницю він та Іван Агій поверталися до офісу. Перед входом побачили чорну "Тойоту Лендкрузер" із держномером АА0009ВР. У машині сидів Олександр Яшин, помічник-консультант Олександра Омельченка.

— Яшина й запідозрили, коли побачили, що сейф зник. Подзвонили йому. Він не заперечував, що має сейф. Сказав — "приїде Олександр Олександрович, тоді розберемось", — згадує Іван Агій.

Міліція приїхала за викликом через 7 хв. Прибув Володимир Собченко, полковник із Шевченківського райуправління. Він зателефонував Анатолію Ніщуну, водієві Омельченка. Той підтвердив: сейф у машині. Сказав, що забрав його за дорученням екс-мера.

За два дні до зникнення Агій і Гера перенесли сейф в інший кабінет.

— Ми знали — Омельченко цікавився, де партійні документи і печатки. То я вирішив перенести, — згадує Іван Агій. Омельченка бачили востаннє в офісі за два дні до зникнення сейфа. Екс-мер питав тоді Агія, чого не працює партійний інтернет-сайт.

17 березня засідала Центральна рада — вищий керівний орган "Єдності". Люди Омельченка розповсюдили на ній його заяву. Екс-мер повідомив, що знову керуватиме партією. Агій і Гера цього не визнають.

"Єдність" була заснована 2000-го на чолі з Омельченком. 31 липня 2007-го, перед виборами, екс-мер попросив вважати його безпартійним до 1 січня 2008-го. Зробив так, бо його політична сила не увійшла до блоку НУ-НС.

Недруги Омельченка стверджують: він хоче продати партію напередодні виборів мера.

Зараз ви читаєте новину «Люди Омельченка винесли сейф з усією "Єдністю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути