Ексклюзиви
четвер, 17 квітня 2008 07:06

Луганчан затримали за розбійний напад на таксистку

  Двоє затриманих і звинувачених міліцією в розбої мешканців Луганщини. Зліва — Олександр Шломін, справа — Олександр Гордієвський
Двоє затриманих і звинувачених міліцією в розбої мешканців Луганщини. Зліва — Олександр Шломін, справа — Олександр Гордієвський

У суботу вночі працівники патрульної служби Шевченківського райвідділу затримали двох чоловіків. Слідство звинувачує луганчан 23-річного Олександра Гордієвського та 26-річного Олександра Шломіна в розбійному нападі на 59-річну Нелю Сіротовську, таксистку підприємства "Супер-таксі".

— Затримані зупинили червоний легковик "Дачію Логан" між станціями метро Шулявська та Берестейська на проспекті Перемоги. Сказали відвезти їх на вулицю Щербакова, що на Нивках. Один нападник сів спереду, другий — позаду водія, — розповідає "ГПУ" Марина Макаренко, 26 років, прес-офіцер Шевченківського райуправління.

Чоловіки почали бити й душити таксистку, коли проїжджали повз місцевий ринок на вул. Салютній.

— Груз двести, — ще встигла крикнути диспетчеру Неля Сіротовська повідомлення, яке означає, що на таксиста напали. Потім знепритомніла. Таксі зупинилося неподалік ринку.

— Її спершу били в машині. Потім витягли із салону і били на вулиці ногами в голову. Жінка двічі непритомніла. Перший раз — у машині. До тями прийшла на вулиці — відчула, що нападники вивертають кишені. Її знову почали бити. Відібрали 149 гривень. У водія при собі було два мобільники, але їх не взяли. Рацію вирвали. Жінка отямилась, як злочинці втекли. Вона добре знає цей мікрорайон, то одразу ж поїхала на Баумана, 4, до територіального відділення міліції. Грабіжників запам"ятала добре, точно описала їх міліціонерам, — каже Марина Макаренко.

Орієнтування одразу розіслали міським патрулям. Олександра Гордієвського затримали о 1.45 ночі біля будинку N20/54 на сусідній вул. Вільгельма Піка. Доправили у відділення, там таксистка впізнала нападника. Під час допиту Гордієвський виказав спільника. Розповів, що жили з напарником у підвалі будинку на вул. Межигірській на Подолі. За адресою вислали автопатруль. У підвалі затримали другого нападника — Олександра Шломіна. Міліціонери кажуть, підозрювані принесли у підвал ліжка й стіл, там мешкали.

Оперативники з"ясували, що Олександра Гордієвського розшукували за кілька крадіжок у Шевченківському й Дарницькому районах. Обоє затримані — із села Вахрушево Луганщини. У столиці не працювали, хоча стверджують, що шукали, та не знайшли роботи. Проти обох порушено кримінальну справу за розбій. Їм загрожує позбавлення волі від семи до 10 років і конфіскація майна.

Неля Сіротовська працює в таксі 34 роки. Міліціонери не виключають, що затримані регулярно займалися розбоєм та грабіжництвом. Вони сідали в таксі, не маючи при собі грошей. Усіх свідків та потерпілих просять звернутися за тел. 486 03 06.

Зараз ви читаєте новину «Луганчан затримали за розбійний напад на таксистку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути