четвер, 22 листопада 2007 07:06

Лід щодоби травмує півтисячі киян

"Тут постійно лід, — бідкається 27-річна киянка Антоніна Швецова. — Його нічим не посипають. Ноги можна повивертати. Куди тільки дивляться двірники?".

— Сьогодні ще нічого, а на вихідних біля центрального автовокзалу (площа Московська. — "ГПУ") був узагалі атас. На обмерзлих земляних брилах, які не прибрали будівельники, падали всі — молоді, старі. Найбільше — увечері, коли виходили з маршруток, — каже Микола Роздобутько, 35 років, продавець мобільних карток біля ринку "Деміївський".

Схожа ситуація майже в кожному районі Києва. Найбільше на лід на тротуарах скаржаться жителі околиць міста. Ті, хто живе навколо станції метро Чернігівська, аби потрапити в підземку, долають кілька сотень метрів намерзлого тротуару. Під землю більшість спускаються, тримаючись за поручні. Сходи в місцевому підземному переході нагадують трасу для бобслею. Чути зойки жінок на високих підборах і чортихання чоловіків.

— Здається, перехід прибирають, але ж льод на сходах — постійно, — говорить Світлана Кравченко, 43 роки. — Торік я зламала ногу на сходах, тепер боюся тут ходити. Увечері мене зустрічає біля метро чоловік. Пасажиропотік у цьому місці шалений, а вулиці навколо не прибирають. Ми сплачуємо гроші, може й не найбільші, за прибирання прибудинкової території. Однак комунальники чомусь не розбивають у дворі лід. Бачила їх лише раз, коли вперше сніг випав. А потім двірники наче повимирали.

Сніг у Києві протягом останнього тижня активно танув. Калюжі вздовж будинків, підземних переходів, зупинок, тротуарів і доріг замерзли. Більшість вулиць нагадують тепер каток. За словами лікарів "швидкої", до травмпунктів щодоби звертаються як мінімум 500 осіб.

— Лише до одного районного травмпункту за добу звертається близько 100 чоловік. Причина — травматизм, падіння на вулицях. А в місті всього — 10 райлікарень, — каже "ГПУ" оперативний лікар міської станції швидкої медичної допомоги, яка назвалася Людмилою Григорівною.

За словами медика, кілька хвилин тому з пункту швидкої допомоги додому, на Куренівку, відвезли жінку. Вона впала і зламала литку на лівій нозі. Найбільше кияни травмуються біля вокзалів, станцій метро, на сходах підземних переходів, зупинках і неприбраних тротуарах. Багато випадків падінь на зледенілих дорогах. Причина — водії автобусів і тролейбусів не під"їжджають близько до тротуару, бо там намерзло багато льоду.

— Пасажири підсковзуються на обмерзлих бордюрах, падають. Розбивають обличчя, носи, вибивають зуби, рвуть одяг, — зауважує Людмила Григорівна.

Найкраще чистять Печерськ

Згідно з даними колл-центру мерії, найгірше прибирають сніг у Голосіївському й Шевченківському районах. Водночас, найкраще розчищають вулиці на Печерську й Оболоні. Протягом минулих вихідних 300 киян поскаржилися до мерії на те, що їхні двори прибирають погано, каже начальник колл-центру Наталя Данько.

Зараз ви читаєте новину «Лід щодоби травмує півтисячі киян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути