Ексклюзиви
четвер, 27 грудня 2007 07:05

Клініку серця відкриють лише за місяць

— Клініка не працює. Постороннім вхід заборонено. Усі три дні, як центр офіційно відкрили, сюди приходить багато людей. Питають, коли прийматимуть лікарі. Направляємо всіх у відділ кадрів. Там їх записують на прийом, — пояснює "ГПУ" охоронець при вході до центрального корпусу Київського міського центру серця, що на вул. Братиславській, 5а, на Лісовому масиві.

Тиждень тому, 21 грудня, мер Леонід Черновецький відвідав міський центр серця . Тоді ж він оголосив, що лікарню відкрито. Але це не так. Кардіологічний центр "європейського і світового рівня", як його назвали представники влади, не працюватиме ще місяць.

Вхід до центру дотепер прикрашено червоними повітряними кульками. Зверху напис: "Ласкаво просимо". Нині у клініці завершено ремонт. Завозять лікарняні ліжка та ліки. Стіни коридору пофарбовані в теплі тони, підлога викладена кахлем. Більшість кабінетів — замкнені. Крізь прочинені двері видно, як медики сидять у кабінетах, розмовляють між собою.

— Відвідувачів поки що немає. Але ми працюємо повний робочий день: з 8-ї ранку до 18.00. Освоюємо медичне обладнання фірми "Сіменс". Розбираємось, як використовувати медичні прилади, читаємо інструкції з експлуатації, — розповідає "ГПУ" медсестра.

Головлікаря Бориса Тодурова, 43 роки, кореспондент "ГПУ" в закладі не застав. Переговорити з ним вдалося лише по телефону. Він відмовився показати нове обладнання та клініку.

— Центр не відкрився, бо ми ще навіть не маємо ліцензії від Міністерства охорони здоров"я, — розповів "ГПУ" Борис Тодуров телефоном. — Перших відвідувачів приймемо орієнтовно в середині січня. А наприкінці місяця плануємо прооперувати першого пацієнта.

Окрім того, Тодуров повідомив: поки що невідомо, яким чином на лікування прийматимуть іногородніх.

Під час церемонії відкриття центру на вул. Братиславській Борис Тодуров розповів, що черга з пацієнтів аж до 2009-го.

У відділі кадрів нової лікарні заперечують, що укладають списки на прийом хворих.

— Ніяких списків хворих ще немає. Приймаємо тільки медперсонал на роботу, — відповіла працівниця відділу кадрів.

Місто щороку платитиме за лікарню 40 мільйонів

За словами мера Леоніда Черновецького, Київський міський центр серця обслуговуватиме й консультуватиме хворих з усієї України. Киян оперуватимуть безкоштовно. А скільки коштуватимуть операції іногороднім, поки що невідомо.
Щороку клініка має обслуговувати понад 20 тис. пацієнтів. У палатах є 150 ліжок. Із них 40 місць виділили для лікування дітей. У центрі — п"ять операційних, клініко-діагностична лабораторія та радіоізотопної діагностики, реанімаційне відділення, рентгенівська та комп"ютерна діагностика. Є свій вертолітний майданчик — аби оперативно доправляти хворих з усієї України. Вартість будівництва центру — 644 млн грн. Щороку міський бюджет виділятиме на його утримання близько 40 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Клініку серця відкриють лише за місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути