Ексклюзиви
пʼятниця, 11 квітня 2008 07:05

Кличко завдав першого удару по Черновецькому

  Віталій Кличко вимагає скасувати всі рішення сесії, на якій було роздано понад 2 тис. га землі
Віталій Кличко вимагає скасувати всі рішення сесії, на якій було роздано понад 2 тис. га землі

У вівторок Шевченківський суд столиці наклав заборону на рішення скандальної сесії Київради від 1 жовтня 2007 року. Це було зроблено за клопотанням Віталія Кличка, який позивається до міськради та її секретаря Олеся Довгого.

Віталій Кличко вимагає скасувати всі рішення сесії, на якій депутатами промерської більшості було роздано понад 2 тис. га землі. Її ринкова вартість — $10 млрд. Якби ці гроші пішли на соціальні виплати, то всі кияни — від дітей до пенсіонерів — могли б отримати по 18,5 тис. грн. Це в сотні разів більше, ніж те, що сьогодні виплачує пенсіонерам команда Черновецького.

Віталій Кличко доводить у суді, що сесія пройшла за відсутності кворуму та за численних порушень законодавства. Наприклад, депутат Артеменко, який нібито голосував того дня, за словами свідків, перебував за кордоном. Також депутатам ніхто не роздавав проектів рішень — усі землевідення ухвалювалися з голосу. Кому пішла столична земля, в якій кількості — досі нікому достеменно невідомо. Земельні рішення не проходили обов"язкових розглядів у профільних комісіях.

Викликає подив і те, що сесію призначили позачергово, наступного дня після парламентських виборів. Напевно, був розрахунок на те, що увага засобів масової інформації та громадськості буде прикута до інших подій.

Віталій Кличко судиться за права киян із листопада 2007-го. Протягом цього часу представники Київради та Олеся Довгого затягували процес, не надаючи протоколів голосувань, аудіозаписів тощо.

Віталій Кличко попросив накласти заборони на рішення міськради, адже землю, відведену 1 жовтня, можуть продавати на вторинному ринку, через треті руки. Це ставить під загрозу повернення киянам усіх цих ділянок.

Наступне судове засідання щодо сесії Київради 1 жовтня минулого року відбудеться 15 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Кличко завдав першого удару по Черновецькому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути