вівторок, 22 квітня 2008 07:07

Кличко вирвався в лідери перегонів міського голови

  Кандидат на посаду київського міського голови Віталій Кличко
Кандидат на посаду київського міського голови Віталій Кличко

У жорсткій кампанії за посаду міського голови настає незначна перерва. Вона пов"язана зі святами, що розпочнуться з Великодня і закінчаться після 9 травня.

Для кандидатів на пост мера столиці травневі вихідні можна вважати першим етапом на шляху до визначення переможця виборів. Відтак, для кожного з них важливо, з яким результатом вони святкуватимуть Великдень. Адже за два тижні симпатії киян навряд чи зміняться, а після свят до виборів залишиться всього два тижні.

Згідно з результатами останніх соцдосліджень, найвищий рейтинг має Віталій Кличко – голосувати за нього готові 32,6% киян. За умов, якби вибори відбулися зараз, діючого мера підтримали б 22,2% жителів столиці. За інших кандидатів — Олександра Омельченка, Олександра Турчинова, Миколу Катеринчука — проголосували б 5–7% киян. Експерти переконані, що протягом свят рейтинг не зміниться.

Що стосується політичних партій та блоків, що йдуть на вибори в Київраду, то і тут лідером залишається Блок Віталія Кличка. Його готові підтримати 24,8% жителів Києва. Друге місце займає Блок Леоніда Черновецького. Йому соціологічні опитування дають зараз 16,8% голосів.

Чим можна пояснити успіхи Віталія Кличка?

Перш за все, свою роль відіграла командна гра. Річ у тім, що Віталій Кличко першим серед реальних претендентів на посаду мера столиці зареєструвався кандидатом. Відтак, його команда першою розпочала активну кампанію та політичну агітацію, що не могли не помітити кияни. До того ж на даний момент більшість кандидатів лише обмірковують, що б запропонувати жителям столиці. Тим часом Блок Кличка і він сам проводять другий етап інформування киян щодо основних цілей своєї програми.

Другим моментом, який позитивно сприйняли кияни, стала презентація команди, з якою Віталій Кличко планує працювати в Київраді та міськдержадміністрації. Вона складається з відомих та досвідчених спеціалістів. Серед них, нагадаємо, Іван Плачков, Анатолій Коваленко, Наталія Новак, Дмитро Андрієвський.

В той же час інші кандидати представили списки, в які ввійшли народні депутати й міністри, які навряд чи будуть реально працювати в столиці. Скоріш за все, вони залишаться на своїх більш вигідних посадах у Верховній Раді й уряді, а в Київраду та міську адміністрацію прийдуть невідомі киянам люди, які перебувають у списках нижче.

Ще один момент, що допоміг Віталію Кличку стати фаворитом перегонів. Він першим почав роз"яснювати програмні цінності свого блоку, обговорювати реформи, які планує провести його команда. На сьогодні — Кличко єдиний, хто запропонував киянам цілісну Стратегію розвитку міста. Це також не могло не вплинути на настрої жителів столиці.

Зараз ви читаєте новину «Кличко вирвався в лідери перегонів міського голови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути