Ексклюзиви
пʼятниця, 10 листопада 2017 14:09

Кличко у Німеччині домовився про подальші кроки з добудови Подільсько-Воскресенського мосту

Кличко у Німеччині домовився про подальші кроки з добудови Подільсько-Воскресенського мосту
Мер Києва Віталій Кличко сказав, що влада робить все, щоб ефективно використовувати кошти міського бюджету, залучаючи якомога більше інвестицій

Столиця України сьогодні зосереджена на відновленні, будівництві та розвитку інфраструктури Києва. Багато років в неї не вкладали кошти, тому ситуація така складна. І влада Києва робить все, щоб ефективно використовувати кошти міського бюджету, залучаючи якомога більше інвестицій. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив виступаючи в німецькому місті Вольфсбург на конференції федеральних міністрів транспорту Німеччини.

"Ми швидкими темпами відновлюємо сьогодні київські дороги, будуємо об'єкти соціальної інфраструктури. І один з головних і амбітних для мене особисто проектів, великих і стратегічно важливих - це добудова Подільсько-Воскресенського мосту. Німецькі колеги допомагають. І ми зараз спільно відпрацьовуємо той алгоритм, який необхідний нам для успішного втілення цього проекту", - наголосив Віталій Кличко.

Виконувач обов'язків міністра транспорту та цифрової інфраструктури Німеччини Райнер Бомба відзначив, що федеральний уряд Німеччини зацікавлений і налаштований на допомогу Києву в реалізації великого інфраструктурного проекту – у добудові Подільського-Воскресенського мосту, який вже зведений наполовину.

Під час конференції у Вольфсбургу Кличко зустрівся з німецькими фахівцями-інженерами, представниками консалтингових компаній. З якими обговорив технологічні, технічні умови, які повинен забезпечити Київ для добудови мосту. А також модель, за якою німецька сторона може брати участь в реалізації проекту.

"Ми зустрілися з фахівцями, продовжуємо переговори з німецькими урядовцями, з потенційними інвесторами. Питання добудови і запуску Подільсько-Воскресенського мосту для Києва принципово важливе. Але проект потребує інвестицій на рівні 400 млн євро. І інвесторам якимось чином потрібно буде повертати вкладені ними кошти. Тому ми продовжуємо обговорювати всі моменти і деталі, щоб, коли вони будуть узгоджені, приступити до активної роботи з добудови мосту", - розповів Віталій Кличко.

Найближчим часом до Києва прибуде делегація технічних спеціалістів з Німеччини для опрацювання подальших кроків.

Зараз ви читаєте новину «Кличко у Німеччині домовився про подальші кроки з добудови Подільсько-Воскресенського мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути