Ексклюзиви
пʼятниця, 19 вересня 2008 17:13

Києвом їздитиме виставка-сортир (ФОТО)

Автор: фото: Андрій Шматов
  Сільський туалет на бульварі Тараса Шевченка встановили в середу в обід. Дмитро Єрмолов зайшов до нього першим
Сільський туалет на бульварі Тараса Шевченка встановили в середу в обід. Дмитро Єрмолов зайшов до нього першим

"Жах! Посеред бульвару туалет поставили. Це ж інтимна річ, вона не має тут стояти! — каже подрузі студентка Ярослава Киян, 18 років.

Художник Дмитро Єрмолов, 26 років, установив дерев"яний сортир у середу біля пам"ятника Щорса на бульв. Тараса Шевченка, що в центрі. Усередині є настил із діркою, поряд — рулон туалетного паперу. Зі стіни звисає книга відгуків. Туалет — несправжній. У дірці вмонтований маленький плазмовий екран, на якому демонструють 3-хвилинний відеоролик Єрмолова. Він викладає пусті коробки, пише на них слово "стереотип". Потім одягає мотоциклетний шолом і пробиває коробки головою.

— Цей туалет подорожуватиме містом. Стереотип сільської убиральні, перенесеної в міське середовище, має зацікавити людей. Також цікаво, чи сваритимуть мене перехожі за експеримент. Хочу, аби всі отримали від побаченого естетичне задоволення, — пояснює "ГПУ" художник. Він вважає, що людям слід позбавлятися стереотипів, "ламаючи їх і пробиваючись крізь них".

За годину у псевдовбиральню біля Щорса зайшли два молодики й жінка. Катерина Потрохова, 26 років, навіть сіла й переглянула ролик:

— Дивитися відео в туалеті незвично, але прикольно. Але якби я хотіла в туалет і зайшла до цього, то була б розчарована. Може, я пісяти хочу?

— Та дурня все це. Треба бути ідіотом, аби поставити туалєт біля пам"ятника. Мене це страшенно дратує. Це ж неповага до людей. Нас узагалі не поважатимуть за таке "мистецтво", — переконана Євгенія Миколаївна, 70 років, яка торгує одягом у підземному переході.

Молодь зупинялася біля сортиру, фотографувала, хтось реготав.

— Спершу думав, він справжній. Здивувався, чого поставили тут. Потім зрозумів, що це така виставка неординарна. Що він символізує, не розумію. Але це незвично, мені подобається. У Празі я бачив ще абсурдніші скульптури. Там є пам"ятник двом президентам, які пісяють на свою країну, — згадує школяр Микита Шелудяк, 15 років.

24 вересня о 12.00 сортир виставлять у парку біля Київського політеху. 28 вересня опівдні поставлять біля пам"ятника Сагайдачному на площі Контрактовій. На початку жовтня дерев"яний туалет можна буде побачити у спальних районах. Єрмолов обіцяє показати його на Троєщині, на Оболонській набережній і в Шевченківському парку. Виставка триває до 19.00. На ніч сортир забирають.

Зараз ви читаєте новину «Києвом їздитиме виставка-сортир (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути