понеділок, 09 липня 2007 07:01

Киянки не захотіли змагатися за звання найвродливішої русалки

  Переможниця конкурсу краси з нагоди Дня Дніпра Марина Лавриненко (на фото з номером 3) не вірить у русалок і не поїде у виграний круїз
Переможниця конкурсу краси з нагоди Дня Дніпра Марина Лавриненко (на фото з номером 3) не вірить у русалок і не поїде у виграний круїз

У П"ЯТНИЦЮ, у День Дніпра, конкурс краси "Дніпровська русалка" біля Річкового вокзалу на Поштовій площі почався на годину пізніше, ніж планувалося, — о 17.30. Організатори чекали, поки зберуться бодай якісь глядачі. На набережній, де запланували провести свято, гуляв сильний вітер, і люди здебільшого проходили повз.

Зрештою, близько півсотні глядачів таки зібралося. Претенденток на звання найвродливішої русалки було всього десять. Навіть цінні призи — музичний центр, телевізори, путівка на двох у круїз по Дніпру — не зацікавили київських красунь.

— Ми давали оголошення на конкурс в газети і розмістили в Інтернеті, — бідкається організатор свята, президент благодійного фонду "Дніпро" Ольга Арканова. — Це всі, хто відгукнулися. Планували, що буде хоча би 15.

Дівчата від 17 до 28 років по одній виходять на сцену. По черзі нерозбірливо читають із папірця уривки з купальських обрядових пісень, міфів про русалок. Дехто кілька разів збивається і починає спочатку. Дівчата не готують рибних страв і не одягають вінків, як планувалося спочатку. Квіти, якими прикрашена сцена, зриває вітер.

Журі, серед членів якого директор фонду "Дніпро" Максим Недождій і заступник голови Подільської райдержадміністрації Олег Помченко, одноголосно віддає перше місце 20-річній Марині Лавриненко, моделі агентства "Карін". Дівчині вручають диплом, музичний центр і путівку.

— Для того щоб відправитися в круїз пароплавом, треба спочатку поїхати до Одеси за свій кошт — уточнює переможниця. — У круїз поїде Євгенія Єлісова, яка зайняла третє місце, вона також працює моделлю в агентстві "Карін". Я в цей час буду в Монако.

Призерок другого і третього місць Олександру Успенську та Євгенію Єлісову нагородили телевізорами й цукерками.

— Я взагалі дізналася про участь в конкурсі за день до проведення. Відпочивала в Ялті, трошки прихворіла, — каже хриплим голосом Марина. — Мене видзвонили організатори через знайомих, просили: "Марина, виручай!". Була змушена приїхати.

Марина Лавриненко навчається на третьому курсі Українського інституту лінгвістики — вивчає іноземні мови.

— Думаю, що русалка повинна вміти готувати рибні страви. Суші — це справді моя слабкість, — каже переможниця. — А взагалі, у Дніпрі не водяться русалки. Про те, яким повинен бути цей конкурс, важко сказати. Мабуть, мали бути також самодіяльність і спів.

Після конкурсу краси на сцену виходить циганський театр "Сіндерелла", Анатолій Матвійчук, групи "Сенатор Блек Бразерс" і "Смарагд". Братів Яремчуків, які обіцяли приїхати, не було.

Зараз ви читаєте новину «Киянки не захотіли змагатися за звання найвродливішої русалки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути