пʼятниця, 21 квітня 2017 17:33

Кияни закликають бойкотувати ОККО за незаконне будівництво АЗС

Кияни закликають бойкотувати ОККО за незаконне будівництво АЗС

Мережа АЗС ОККО, певно, розширюється, і прагне збудувати чергову свою заправочну станцію у Дарницькому районі в заповідному урочищі "Бичок". Активісти неодноразово намагалися блокувати спроби будівельників вирізати дерева, проте ліс все одно ліг. На разі вже 2 тижні будівельні роботи на майданчику майбутньої АЗС не ведуться. Місцеві мешканці блокують доступ до будівництва важкій техніці, і для цього чергують, навіть, вночі.

На діалог з жителями району, які намагаються зберегти парк під своїми вікнами, в ОККО категорично не йдуть. Тож, кияни вирішили закликати українців байкотувати АЗС компанії.

"Думаю, #ОККО потрібен бойкот. Вже друге скандальне будівництво АЗС, де вони нехтують здоровим глуздом і законами.

Дарничани пишуть, що ОККО хоче побудувати АЗС у них під вікнами (!)

Крім того, ОККО хоче вирубувати заповідне урочище Бичок (яке у складі НПП "Голосіївський") під забудову. На жаль, рішення суду на їх користь. Але боротьба триватиме і екологи, активісти так просто заповідне урочище цим жлобам не віддадуть", - написала у соцмережах активіста Марина Гончарук (спільно з однодумцями вона домоглася заборони забудови території парку "Феофанія" в столиці).

Інший активіст, киянин Роман Халимовський на власні сторінці у Facebook, розповів про те, як до другої години ночі був на "блокаді", аби не допустити початку будівельник робіт у паркові зоні.

"З сусідами до 2 години ночі був на нічній "блокаді", що б у разі чого, заблокувати в'їзд машин з будівельними матеріалами на територію будівництва АЗС. Тітушек і поліцію не боїмося, тому що знаємо, що в разі небезпеки розгону, до нас на допомогу прийдуть ще 50-60 осіб. Ми проти будівництва АЗС OKKO у нас під вікнами!

Є невеликі перемоги:

1. Будівництво вже не ведуть 2 тижні;

2. Плакат з погрозами в бік активістів, забудовник вже зняв;

3. Петиція набрала 1600 голосів. Перемога буде за нами!", - йдеться у його дописі.

Вчора Київрада підтримала ініціативу громади щодо припинення будівництва АЗС ОККО на Позняках.

Зараз ви читаєте новину «Кияни закликають бойкотувати ОККО за незаконне будівництво АЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути