вівторок, 19 вересня 2017 17:24

Кількість безпритульних собак у Києві вразила волонтерів

Кількість безпритульних собак у Києві вразила волонтерів
У Києві волонтери нарахували понад 3 тис. бродячих собак. Це на півтисячі більше ніж торік. Фото: ZakNEWS

За три дні в Києві волонтери нарахували понад 3 тис. бродячих собак. Це на півтисячі більше ніж торік і лише чверть із них стерилізовані. Організатори акції нарікають на неефективність та непрозорість роботи комунальників, адже гроші їм виділяють чималі, а результати мізерні.

Про це йдеться у сюжеті "ТСН".

Волонтери поділили місто на сектори. У кожному фотографували безпритульних тварин і через мобільний додаток реєстрували їх у базі безпритульних собак. Також відзначали, чи стерилізовані тварини – у таких на вусі має бути кліпса.

Такий підрахунок проводять другий рік поспіль. Торік вони надали комунальним службам рекомендації, як зменшити популяцію бездомних тварин. Цього разу перевірили, чи дослухалися до них.

"20 мільйонів гривень. Це величезна сума, за ці гроші можна побудувати палаци для собак, прибрати їх із міста і максимально вакцинувати і чіпувати", - розповіли волонтери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві познущалися із собаки - заклеїли скотчем пащу і викинули

Разом з волонтерами рахувати собак із Британії приїхала кандидат філософських наук Лоран. Вона пише дисертацію про безпритульних псів і збирає дані у найбільших містах Болгарії, Італії та України. Лоран шукає найгуманніший спосіб зменшення кількості бездомних тварин.

"Збільшення популяції вуличних собак - це проблема у багатьох країнах по всьому світу. Собаки поширюють захворювання, які можуть передаватися на людей", - сказала вона.

Комунальна служба своєю чергою статистику волонтерів називає неточною і запевняє, що гроші використовують ефективно.

"12 мільйонів гривень йде на заробітну плату. Решта коштів - на утримання тварин в притулку, в лікарні, на закупівлю ветеринарних препаратів, на закупівлю препаратів для відлову", - перерахували комунальники.

Місто з жовтня планує розпочати реєстрацію домашніх улюбленців. Це зобов'яже власників бути відповідальними за своїх підопічних і, сподіваються волонтери, зменшить популяцію безпритульних тварин.

У Києві за 5 місяців із початку року від нападів собак постраждали понад 800 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Кількість безпритульних собак у Києві вразила волонтерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути