пʼятниця, 21 березня 2008 07:06

Кияни сумніваються, за кого голосувати

"Валя, він дав бідним квартири, пенсії нам підняв, і магазини дешеві недавно повідкривав, — загинає пальці на лівій руці пенсіонерка. — А ти кажеш, що не будеш за нього голосувати..."

— Да, не буду, — відповідає інша жінка. — Моя дочка із зятьом кажуть: такий мер нам не треба. А їм, молодим — краще знати.

Так двоє літніх жінок обговорювали в середу по обіді новину про перевибори міського голови столиці. Розмовляли на лавочці в парку ім. Шевченка в центрі міста.

У чергах і транспорті новину про перевибори люди не обговорюють. Заводжу розмову про те, за кого голосуватимуть. Усі знизують плечима і розводять руками. Люди сумніваються, за кого голосувати.

— На попередніх виборах голосувала за Омельченка. Знаю, що піде Кличко, може, знову обиратиметься Омельченко. Але мені не подобається ні перший, ні другий. Кличко ще недосвідчений як політик, а посада мера — то велика відповідальність. Одне знаю точно — місту потрібен новий голова. Черновецький знищив інфраструктуру Києва, дозволив забудовувати історичні зони. Він не хазяйновитий. У нього десяток радників і кожен робить все по-своєму, — пояснює Валентина Симоненко, 48 років.

— На вибори не піду. Бо нема за кого голосувати. Віктор Пилипишин? Я про нього нічого не знаю... Турчинов? За нього не голосуватиму точно. Поживанов? А хто це? Черновецького треба було переобрати раніше. Він неадекватний, а там таким — не місце. Хоча, щось робить для міста. Знаю сім"ю, яка отримала від нього квартиру. Стояли в черзі роками. За попереднього мера черга не рухалась, а за нинішнього багато людей житло отримали. За його керівництва покращився й рух громадського транспорту. Але більше негативних вражень.

ЖЕКи працюють погано, каналізаційні стоки — забиті. Я живу на Борщагівці, то там через застояну воду смердить увесь двір. Виключають гарячу воду, перерахунок не роблять. Дороги — це жах, — каже викладачка університету ім. Шевченка Наталя.

— Голосуватиму за Кличка. Поки що не знаю інших кандидатур. Не розумію, як Черновецький виграв два роки тому. Але більше він мером не буде, точно. Усі, хто за нього голосував, побачили, який він насправді. Обіцяв багато, виконав —  трохи. Заграє з пенсіонерами, замилює їм очі надбавками до пенсії. Так це гроші міського бюджету, а не його власні. Такі ж доплати були за Омельченка. У нашому домі на Шота Руставелі ЖЕК обіцяв замінити вхідні двері, бо там вже не дім, а прохідний двір. Так і не замінили. Під"їзд кілька років без ремонту. Це що, нормально? — обурюється Галина Торбіна, 57 років.

— Голосуватиму за Поживанова, він мені подобається, стежу за ним довгий час. Черновецький має піти. Ви заїдьте в спальні райони, подивіться, що там робиться. Ніхто там не стежить за порядком, — каже Григорій Іванович.

— Буду голосувати тільки за Черновецького, — запевняє Лідія Морщагіна, 68 років. — Він зробив найнеобхіднішу для Києва річ — колл-центр. Якщо мені щось не подобається в районі, дзвоню до нього. На мою скаргу одразу реагують. Потім приходять працівники ЖЕКу з папірцем, де надрукована моя скарга. Там уже відповідь написана — чому під під"їздом кілька тижнів не прибирали щебінь із піском. Я ставлю підпис. На заяви реагують швидко. Ми й гроші від нього отримуємо. Перед Новим роком мені дали продуктовий набір, — додає жінка.

Зараз ви читаєте новину «Кияни сумніваються, за кого голосувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути