Ексклюзиви
четвер, 07 грудня 2017 12:45

"Київхліб" оштрафували за схожість із продукцією "Рошена"

"Київхліб" оштрафували за схожість із продукцією "Рошена"
Антимонопольний комітет України оштрафував "Київхліб" на 219 тис. грн. Фото: "Zakaz.ua"

Антимонопольний комітет України оштрафував "Київхліб" на 219 тис. грн за те, що упаковка торта його виробництва схожа з продукцією "Рошена".

"Оштрафовано ПАТ "Київхліб" на 219 тис. грн за порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції у вигляді використання ПАТ "Київхліб" у господарській діяльності оформлення упаковки кондитерського виробу - торту "Казковий ключик", яке схоже на оформлення упаковки кондитерського виробу - торту "Золотий ключик" виробництва дочірнього підприємства "Кондитерська корпорація "Рошен", яке раніше почало використовувати його у господарській діяльності, що може призвести до змішування з діяльністю ДП "Кондитерська корпорація "Рошен", - зазначили в АМКУ, пише "ТСН".

Упаковки різні й будуть оскаржувати рішення Антимонопольного комітету, ствердили в "Київхлібі".

"У справі досить доказів, які свідчать про те, що порушення конкурентного законодавства відсутнє - це і дослідження судового експерта та незалежне опитування, проведене спеціалізованою маркетинговою компанією. Та головним доказом є використання на упаковці продукції великого зображення власної торговельної марки "БКК", яка протягом багатьох років є добре впізнаваною покупцями. Це, своєю чергою, повністю спростовує висновки АМК щодо можливості змішування продукції компанії "Київхліб" з продукцією корпорації "Рошен". Крім того, під час винесення спірного рішення АМК України перебрало на себе не властиві йому повноваження органу експертизи щодо встановлення факту подібності упаковок", - йдеться в повідомленні "Київхліба".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корпорацію Roshen підготували до повного продажу

Корпорація "Рошен" за підсумками січня-жовтня 2017 року виплатила 1,213 млрд грн податків до бюджету України.

Зараз ви читаєте новину «"Київхліб" оштрафували за схожість із продукцією "Рошена"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути