пʼятниця, 01 червня 2007 07:14

Касирка "МегаМаркету" щодня видурювала 150–300 гривень

26-річна Наталія півроку працювала касиркою в "МегаМаркеті" на вул. Горького. Худорлява дівчина з татуюванням у вигляді сонця на плечі каже, що кожного дня обраховувала клієнтів на 150–300 грн.

— Так усі робили, — зізнається вона.

Прізвище своє називати відмовляється — каже, що звільнилася із магазину з проблемами й досі не забрала трудової книжки.

— Мене не відпускали, доки не відробила тиждень задарма. Такий порядок.

Зізнається, що обраховувала найчастіше гарно вбраних чоловіків та оптовиків.

— Чоловіки з барсеткою під рукою та телефоном в іншій — от жертви касирів! Це всі знають, коли замість чотирьох йогуртів береш гроші за п"ять. А ще часто набирала штрих-код товару вручну, пробиваючи код зовсім іншого, дорожчого, продукту, — розповідає Наталія. — Домогосподарок зазвичай не чіпала. Вони добре орієнтуються в цінах і уважно вивчають чеки. А ще вони голосно скандалять. Доводилося довго вибачатися, посилатися на втому.

Добре дістається від українських касирів іноземцям, каже Наталія.

— Якось обслуговувала такого, що ні слова не розумів по-нашому, тільки витяг пачку грошей і жестами показав — "відраховуйте, скільки треба". Я і взяла собі стольник зайвих.

Так всі касири роблять

Той, хто не хоче допомогти касирам-шахраям, повинен обов"язково забрати товарний чек. Інакше може дістатися наступному покупцеві.

— Я часто не скидала інформацію про попередні покупки. За них повторно розраховувався наступний у черзі. Або не підтверджувала купівлю товару, коли клієнт не брав чек.

Згадує, що дурила й магазин. Домовлялася з подружкою, яка набирала в маркеті всяких дрібниць і пляшку-дві дорогого коньяку за 300–500 грн.

— Усе пропускаю через касовий сканер, а пляшки просто переставляю з місця на місце. Так всі касири роблять.

Для магазину це, на думку Наталії, не суттєва втрата.

— Щодня кожна з 12 кас здавала по 50 тисяч гривень, — каже вона. — За день "МегаМаркет" уторговує понад півмільйона.

— Оптові супермаркети самі обдурюють своїх клієнтів, — додає. — Наприклад, зіпсований товар завжди розміщують на передніх рядах, щоб скоріше продати. Його ж використовують для приготування страв у кулінарному відділі.

Каже, що керівництво не надто контролює касирів.

— Камера встановлена над касою і охоронцями, — розповідає. — Але як одне, так і друге лякає тільки новачків. У нас камера охоплювала лишень руки: ні обличчя касира, ні монітора комп"ютера не було видно.

Наталія каже, що звільнилася з "МегаМаркету", бо дуже втомлювалася на роботі. Отримувала заробітну плату в розмірі 700 грн.

— Працювала позмінно: 12 годин на добу, 7 днів на тиждень. Наступний тиждень — вихідний, — веде далі. — За день дозволяли зробити лише три перерви по 25 хвилин. Під кінець зміни так утомлювалася, що не могла порахувати елементарне...

Зараз колишня касирка продає косметику фірми "Ламбре".

Зараз ви читаєте новину «Касирка "МегаМаркету" щодня видурювала 150–300 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути