понеділок, 22 вересня 2008 19:05

Хрещатиком їздили на швидкості 200 кілометрів на годину

Автор: фото: УКРІНФОРМ
  Гоночний болід ”Рено Р27” їде в неділю Хрещатиком
Гоночний болід ”Рено Р27” їде в неділю Хрещатиком

На швидкості майже 200 км/год, між площею Європейською та Бессарабкою в неділю їздили гоночні боліди "Рено Р27".

— Потрібно тільки почути, як працюють двигуни Формули-1. Цей звук неможливо передати словами. Він чимось віддалено схожий на рев бензопили, але набагато голосніший, потужніший. Мабуть, звуки робочого двигуна підсилювали стіни будинків на Хрещатику, вони відбивали рев, підсилювали його. Глядачів було багато, а прийшли б ще більше, якби не дощ. Багато злякалися непогоди, лишились удома, — розповідає "ГПУ" Андрій Рощенко, 27 років.

Більшість глядачів були невдоволені тим, що заїзд болідів тривав лише 20 хв. Було два тури по 10 хв. Також Хрещатимком їздили нові моделі марки "Рено".

— Мені шоу не сподобалося. Півтори години мок під дощем, аби побачити боліди, а не виступи водіїв на простих "рено", — каже Олег Мельник, 24 роки.

У суботу люди могли спробувати самостійно поміняти колеса на майданчику піт-стопу Формули-1. Можна було сісти за комп"ютерний тренажер і спробувати себе в ролі пілота боліда. Організатори зауважують, що гонщиків готують на таких тренажерах.

Болідами на Хрещатику керували тест-пілоти французької команди "Рено" — Роман Грожан і Сакон Ямамото. Заїзди провели в рамках програми "ING Рено Роудшоу".

Не обійшлося без неприємності. Під час показових виступів зіткнулися дві рейсерські машини, які "заводили" публіку перед основним шоу. Водії не постраждали.

Обидва показані в центрі Києва боліди "Рено Р27" мають 8-циліндрові двигуни об"ємом 2,4 л, їх потужність — 720 к/с. Таке авто важить 605 кг. Відомий гонщик Олексій Мочанов, 39 років, раніше їздив на боліді "рено", враження він описує так:

— Що таке Формула-1! За 6 секунд стандартна "субару" розганяється до 100 кілометрів на годину. А болід за цей час розганяється до 160 кілометрів і повністю зупиняється. Доки водій "субару" набирає сотню, пілот Формули-1 розігнався до 160, зупинився, закурив, не побачив "субару" і відправив пару СМС-повідомлень.

Зараз ви читаєте новину «Хрещатиком їздили на швидкості 200 кілометрів на годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути