четвер, 28 червня 2007 07:03

Голови трьох районів можуть позбутися посад

У Києві своїх посад можуть позбутися голови трьох районів — Святошинського, Солом"янського та Дніпровського — відповідно Володимир Мазепа, Іван Сидоров та Олександр Сотников. У мерії твердять, що чиновники не дбають про господарства своїх районів. Начебто на них найбільше скаржаться у муніципальний кол-центр.

Тим часом голови районів запевняють, що міська влада готується до дострокових парламентських виборів. Відтак розставляє на місцях своїх людей, які допоможуть забезпечити потрібні результати голосування.

У понеділок під час сесії у Дніпровській райраді сталася невелика бійка. Депутати від Блоку Леоніда Черновецького намагалися висловити недовіру чинному районному голові. Їх підтримував секретар Київради Олесь Довгий. На сесії зачитали листа від мера, який підписали 22 депутати і яким рекомендували призначити районним головою Сергія Артеменка. Секретар Київради звинуватив Сотникова, що той прогулює роботу, ухвалює одноосібні рішення й не виконує доручень виборців.

— Це бруд, — обурюється 53-річний Олександр Сотников. Із ним кореспондент "ГПУ" зустрівся в його кабінеті на бул. Праці, 1/1. Чоловік сідає на краю столу, складає на ньому руки. Очі та обличчя почервоніли.

— Нам свідомо створили проблеми з бюджетом. Наприклад, ми 5 місяців не виконуємо бюджет по податку на землю, бо його збільшили до 60 відсотків порівняно з минулим роком. Ми ж не надаємо землю в оренду, ми зовсім не впливаємо на ці процеси. Це  свідомо робиться, це знущання. У всіх недоліках міста винен буду я.

Під Святошинським та Солом"янським головами Володимиром Мазепою та Іваном Сидоровим крісла хитаються ще від самого початку головування Леоніда Черновецького. Саме їх сумлінність свого часу київський мер пропонував перевірити на детекторі брехні. Мазепа та Сидоров — ті чиновники, які дісталися нинішньому міському голові у спадок від попередника Олександра Омельченка. Олександр Сотников прийшов же до влади 2006-го. Свого часу мер публічно хвалив його. Однак саме він може позбутися посади першим.

Солом"янського голову обізвали сантехніком

— У сесійній залі задіяли систему глушіння мобільних телефонів, занесли мегафони. Поламали мікрофони, — розповідає Сотников. — Ми у райраді так розподілили посади, що в усіх комісіях депутати від різних політичних сил. От і не виходить дерибанити майно та землю. З цього і почався конфлікт.

За законом, міський голова не може призначати та звільняти голів району. Зробити це можуть тільки відповідні депутатські ради.

У червні муніципальні газети — "Хрещатик", "Вечірній Київ", "Українська столиця" — на своїх шпальтах надрукували кілька статей проти Володимира Мазепи та Івана Сидорова. Голову Солом"янського району обізвали сантехніком, а Дніпровського — "Гауптманом Мазепою".

— Мене публічно зневажили, — скаржиться Володимир Мазепа, 42 роки. — У публікації газети "Вечірній Київ" за 19 червня використали риторику фашистів. Команда блоку Леоніда Черновецького не може заспокоїтися, що не в усіх районах вона при владі. Тут певну роль грає моя приналежність до блоку Віталія Кличка.

Мазепа запевняє, що його район працює не гірше за інші.

— Ми й дитячі майданчики встановлюємо — на вулицях Булгакова, Туполєва, Зодчих. І парк "Інтернаціональний" реставруємо, й ліфти ремонтуємо, й асфальт кладемо між будинками, — запевняє він.

Окрім Сотникова, "нашоукраїнці" очолюють ще Печерський, Оболонський та Дарницький райони, представник БЮТу керує Голосіївським. У Шевченківському районі голова від Народної партії Литвина.

Зараз ви читаєте новину «Голови трьох районів можуть позбутися посад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути