Ексклюзиви
четвер, 14 грудня 2017 19:15

Гігантський національний прапор за 50 млн у Києві: реакція соцмереж

Гігантський національний прапор за 50 млн у Києві: реакція соцмереж
У столиці встановлять 75-метровий флагшток. Фото: korrespondent.net

Кияни критично сприйняли ініціативу мера Києва Віталія Кличка встановити найбільший в Україні флагшток для національного прапора.

Голова громадської організації "Київське віче" Олена Терещенко-Єскіна запропонувала спрямувати передбачені у бюджеті 47,5 млн грн на фінансування продовження археологічних розкопок на Поштовій площі.

"Звертаємося з вимогою замість спорудження флагштоку - спрямувати передбачені у бюджеті 47,5 млн грн на фінансування продовження археологічних розкопок на Поштовій площі - збереження, дослідження, консервацію і музеєфікацію ділянки Середньовічного Києва, з подальшим створенням на всій території повноцінного підземного музею археології площею не менш 4000 кв. м за рахунок коштів місцевого бюджету", - написала Терещенко-Єскіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загинув руфер, який розфарбував зірку в Москві у синьо-жовтий

"50 млн - це дорого для небагатої і воюючої країни. Не буду писати банальності про хворих дітей, інвалідів війни тощо. Якщо вже ці гроші виділені на благоустрій, то і витратити їх потрібно на благоустрій, тільки на адекватний. Віталій Кличко начебто багато років прожив в найпередовіших та найрозвиненіших країнах, а рівень креативу у київського мера, як у якогось Туркменбаші. Ну що це таке? Крутість країни не вимірюється величиною полотнища. Патріотизм проявляється в деталях, а не в примітивній показусі", - прокоментував Денис Казанський.

"Я таке бачив в Тіхуані, Мексика. Гігантський мексиканський прапор над зубожілим містом", - написав телеведучий Сергій Іванов.

"Капітальний ремонт станції метро Лівобережна, однієї з найбільш завантажених, з облагороджуванням території і очищенням її від МАФів, обійшовся в один мільйон доларів. Таким чином, замість прапора-гіганта можна було б привести в порядок цілих дві станції метро. Дарниця і Лісова давно чекають. Та й Нивки з Берестейською пора б теж. Як варіант, можна було б нарешті припинити жахи на Контрактовій площі і зробити щось порядне, або привести в порядок жалюгідну стихійну торгівлю і бруд в "трубі" під Майданом", - додав Сергій Костеч.

На критику відреагував і сам мер.

"Щоб встановити металеву конструкцію заввишки 75 метрів і вагою 85 тонн - це і інженерно-технічні роботи, і облаштування прилеглої території, і інші роботи. Фахівці від КМДА, які над цим працюють, нададуть всі розрахунки і технічне обгрунтування", - сказав Кличко на початку засідання Київради.

Міському бюджету національний прапор обійдеться в 47-50 млн гривень. Таким чином абсолютна відмітка його становитиме 247,4 м, що у свою чергу, не перевищує абсолютну відмітку дзвіниці Києво-Печерської Лаври у 288,27 м. Споруда буде розташована на валу біля чаші Вічного вогню.

Для самого державного прапору має бути використаний спеціальний матеріал – 100% поліестер щільністю 115-135 г/кв.м. Тканина прапора – підвищеної міцності, спеціально розроблена для жорстких кліматичних умов. Під флагштоком буде спеціальне технічне приміщення з електрощитовою, інженерним обладнанням, коморою для прибирального інвентаря та технічним коридором. Висота інженерних приміщень дорівнюватиме 4,3 м. Площа забудови, де розмістять флагшток, становитиме більше 150 кв. м.

Пропозиції на участь у конкурсі треба подавати до 21 грудня, а сам аукціон має відбутися 22 грудня. Флагшток державного прапора України мають побудувати на території Меморіального комплексу "Національний музей України у Другій світовій війні", що на Лаврській, 27. Усі роботи мають виконати до 30 червня 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «Гігантський національний прапор за 50 млн у Києві: реакція соцмереж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7643
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути