Ексклюзиви
четвер, 28 червня 2007 07:05

Фрески Михайлівського собору відновили в квітах

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Ландшафтні дизайнери та працівники ”Зеленбуду” у парку ”Перемога” на Дарниці висадили 150 тисяч квітів. Працюватиме виставка да кінця літа
Ландшафтні дизайнери та працівники ”Зеленбуду” у парку ”Перемога” на Дарниці висадили 150 тисяч квітів. Працюватиме виставка да кінця літа

У парку "Перемога" на Дарниці до Дня Конституції відкрили виставку квітів.

— Ми вирощували їх для виставки із минулого листопада, — каже директор  комунального підприємства з утримання зелених насаджень Дніпровського району Олена Сірош, 44 роки. — У парку їх 150 тисяч, це десята частина квітів усього району. Виставку до Дня Конституції проводимо вже втретє.

— Душа радіє від такої краси, — захоплюється заступник голови Дніпровської райдержадміністрації Михайло Краснощок, 58 років. — Цей парк — домашній. Не те, що в центрі міста, де дуже багато машин, загазованість. А тут — мами з колясками, дітьми.

У парку зібралося зо три сотні людей. Дві жінки в білих платтях зупиняються біля жовто-помаранчевої композиції, фотографуються.

— Диви, чорнобривці, як у нас вдома, — каже одна до іншої.

З дерева стрибає і пробігає по газону білка. Присутні захоплені.

— Ті фрески, які не відобразили на Михайлівському золотоверхому соборі, відобразили ми, — показує на одну із композицій Олена Сірош.

В центрі іншої стоїть пальма.

— Ця композиція присвячена Європі, — каже Оксана Джунь, ландшафтний архітектор. — Подібна є в Італії, саме її взяли за зразок.

На третій — український орнамент. Посередині каркасні дерева з металу, оздоблені різнобарвними квітами-бегоніями. Поряд блакитна, фіолетова, біла, зелена, рожева, помаранчева композиції.

— Тут ми зобразили садибу заможного українця, — веде далі Оксана Джунь. — На клумбі посадили чорнобривці, як колись рядочками садили вздовж городу. Коли ми тут усе готували, була спека до 40 градусів, але ніхто не капризував. Люди працювали і в суботу, і в неділю.

По парку ходять працівники, які висаджували квіти, милуються зробленим. У руках несуть весла, які лежали в човні блакитної композиції.

— Ми намагалися, щоб було гарно, — говорить працівниця "Київзеленбуду" Зінаїда, яка завтра святкуватиме 56-річчя. — У дощ працювали в плащах.

Виставка працюватиме до кінця літа. Квіти будуть поновлювати та досаджувати.

Зараз ви читаєте новину «Фрески Михайлівського собору відновили в квітах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути