середа, 20 грудня 2017 19:15

Ялинкові ярмарки в столиці: де і за скільки можна купити святкове дерево

Ялинкові ярмарки в столиці: де і за скільки можна купити святкове дерево
По місту відкрилися 12 сертифікованих базарів. Фото: Тарас Подолян

Сезон ялинкових ярмарків традиційно розпочався 15 грудня. По місту відкрилися 12 сертифікованих базарів, де можна придбати святкове дерево. На них продають чиповані ялини та сосни від лісництв. Працюють з 8:00 до 17:00 щоденно, передає кореспондент Gazeta.ua.

Деякі на п'ятий день офіційного старту досі порожні. Це пов'язано з затримкою доставки дерева з західної України.

На ялинковому базарі на вул. Декабристів, 9 торгують соснами та ялинами.

"Метрові сосни коштують 100 грн, ялини – 150 грн. 7-метрова ялина – 700 грн. Півметрові, зібрані з гілочок - 50 грн. Хвойні віночки на двері – 35 грн. Усі чиповані. Дерева привезли із села Стара-Гута Будського району Сумської області. За день продаємо до 30 ялинок. Поки є з чого вибрати. Стоїмо 5 років на одному місці, клієнти знають нас в обличчя. Сосна стоїть місяць. Ялинка — удвічі менше. Раджу не ставити хвою біля батареї, бо швидко обсиплеться. Краще - у відро з піском", - розповів продавець Дмитро.

Показав загорнені у файли документи - сертифікат, що ялинки екологічно чисті, дозвіл на торгівлю від міськадміністрації та договір із постачальником.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жарти Кличка про сніг та політика у виступі дружини Порошенка - як запалювали головну ялинку

Біля торговельно-розважального центру "Гуллівер" на пл. Спортивній, 1а торгують кавказькими ялицями з Данії. Вони високі й пишні. Коштують від 2 тис. грн до 3, 5 тис. Можуть стояти більше як 2 місяці, бо в стовбурах багато смол, кажуть продавці.

Найбільший вибір новорічного дерева на Володимирському ринку. Тут, у центрі міста, продають закарпатські ялиці, смереки з Чернівецької й Івано-Франківської областей та ялинки з Данії. Найдешевші коштують 150 грн. 7-метрова данська - 12 тис. грн.

"Сьогодні один приїхав на двох джипах з охороною, ткнув пальцем на данську "Вот ета йолка", дав 30 тисяч гривень. Охорона швидко запакувала, і вони поїхали. Два роки поспіль у мене купує. Не питає документи. За п'ять днів продав три такі з 80-ти", — сказав продавець.

На іншій торговій точці 53-річний Михайло у крисані (гуцульський головний убір. - Gazeta.ua), продає закарпатську ялинку.

"Увечері 31 грудня пенсіонерам безкоштовно віддаю. Решту відвожу на Буковель і продаю відпочивальникам ще до 5 січня," - розповів він.

Ялинкові ярмарки працюватимуть до 31-го грудня включно.

Живу ялинку можна замовити через інтернет - 200 грн за 1м. Також доведеться сплатити за доставку.

Зараз ви читаєте новину «Ялинкові ярмарки в столиці: де і за скільки можна купити святкове дерево». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути