понеділок, 10 грудня 2018 15:39

Експерт розповів про міфи навколо "скандального" ДПТ Оболонського району

Експерт розповів про міфи навколо "скандального" ДПТ Оболонського району
Експерт Олег Постернак прокоментував ситуацію, яка склалась з прийняттям Детального плану територій Оболонського району. Фото: РБК-Україна

Проплачені мітинги і "замовні" статті в ЗМІ проти прийняття Детального плану територій (ДПТ) Оболонського району кажуть про серйозних замовників, які не зацікавлені у змінах в столиці. Про це написав на своїй сторінці в Facebook експерт Олег Постернак.

"Хочу внести свою лепту в майбутнє міста і розвіяти міфи, які поширюють серед киян деякі політики. По-перше, ДПТ дає статус рекреаційної зони практично кожному двору, а значить і практично 100% захист від незаконної забудови. А в Оболонському районі це реальна проблема. Наприклад, нещодавній скандал зі сквером на вул. Героїв Сталінграда, 44, який сподобався одному забудовнику. Він через суд скасував рішення Київради про виділення ділянки під сквер. Фактично, в разі неприйняття ДПТ будівництво там може початися в будь-який момент. Те ж саме стосується і озера Білого, якому ДПТ дає статус рекреаційної та водоохоронної зони, а також передбачає благоустрій прибережної території. Проте, чутки про те, що озеро збираються засипати піском, серйозно озвучували в якості аргументів депутати Київради, які вимагали скасувати розгляд ДПТ. Мабуть, ніхто з них просто не знайшов часу хоча б прочитати документ", - зазначив експерт.

За його словами, в ДПТ також передбачена можливість будівництва на місці старих гаражів кількох багаторівневих паркінгів.

"Це вирішить проблему масштабної незаконної парковки авто на тротуарах, дитячих майданчиках та інших громадських просторах. На сьогодні жителі Київської області та віддалених районів столиці просто залишають машини біля метро, ​​вважаючи за краще добиратися до центру міста на громадському транспорті", - написав експерт.

За його словами, на вулицях Північній та Озерній планується створення сучасного мікрорайону з усією необхідною інфраструктурою.

"Зараз там, наприклад, на Північній, біля гаражних кооперативів небезпечно гуляти навіть вдень ​​через наркоманів і бродячих собак. Аргументи противників ДПТ про щільну внутрішньоквартальну забудову говорять про те, що вони навіть з картою Києва погано знайомі. Вулиці Північна і Озерна мають тільки одну сторону, а значить і будинки розташовані тільки по одній стороні. Ні про яку внутрішньоквартальну забудову не може бути й мови", - написав експерт.

Він зазначив, що противники ДПТ користуються малою обізнаністю людей. "Варто просто відкрити сам документ, тоді всі спекуляції здаються не просто притягнутими за вуха, а й смішними. Наприклад, спроба знайти "зраду" в тому, що власник вирішив побудувати на місці свого спорткомплексу "Акваріум" житловий комплекс. Однак сам факт, що проти прийняття ДПТ Оболонського району виступають окремі депутати Київради, проводяться проплачені мітинги і публікуються "замовні" статті в ЗМІ, говорить про серйозних замовників, які зацікавлені в "консервації" столиці as it is", - підкреслив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів про міфи навколо "скандального" ДПТ Оболонського району». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути