пʼятниця, 08 червня 2007 07:09

Директорка табору "Лідер" одружиться з вожатим

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  В оздоровчому таборі ”Лідер” в Пущі-Водиці щоліта відпочиває близько 9 сотень дітей. Дітей тут привчають до самостійності — наприклад, столи в їдальні кожен накриває собі, друзям сам
В оздоровчому таборі ”Лідер” в Пущі-Водиці щоліта відпочиває близько 9 сотень дітей. Дітей тут привчають до самостійності — наприклад, столи в їдальні кожен накриває собі, друзям сам

Дитячо-юнацький оздоровчий табір "Лідер" приймає дітей від 6 до 18 років із 1 червня по 30 серпня у Пущі-Водиці на вул. Юнкерова, 16. За літо тут відпочивають близько 9 сотень дітей. Коштує путівка у "Лідер" 1440 грн — це дорожче, ніж у "Світанку", "Променистому", але дешевше, ніж у "Каштані". Зміна триває 18 днів.

Біля центральних воріт табору стоять чергові, двоє хлопців 11-ти років.

— Ми вартові, а ви куди йдете? — запитують.

Почувши відповідь, проводять до головного корпусу.

На території табору розташовані три корпуси блочного типу. Кімнати відремонтували перед зміною, замінили старі душові. У кожній кімнаті по 5 ліжок. На тумбочках розкидані косметика та іграшки, але дітей не видно. Усі на вулиці. Звідти лунає галас — це 3-й загін зібрався до 25-метрового басейну, який цілодобово обігрівається.

— Люблю плавати, але ще більше дискотеки, коли хлопці запрошують, — каже 10-річна Лариса. — Я сама захотіла сюди. Залишаюся на другу зміну, батьки дозволили.

У Лариси на шиї висить мобільний телефон.

— Ні, не боюся, що вкрадуть, — каже дівчинка. — Знаєте, я з ним сплю.

О першій годині дня дітей кличуть до їдальні. У меню вермішельний суп, гречка з котлетою та свіжі огірки. Після обіду кожен прибирає за собою сам.

— Ми вчимо дітей усьому, декого навіть чистити зуби, — розповідає генеральний директор "Лідера" Гранаткин В"ячеслав, 60 років.

Багато дітей, що приїжджають до "Лідера", не вміють жити у колективі, твердять вожаті. Мовляв, грати у конкурси та колективні ігри їх не змусиш.

— З ними ніхто не проводить час у Києві, от і соромляться, — каже 19-річний вожатий Семерняк Олександр. — А взагалі чим дитина менша за віком, тим кумедніша.

У таборі вісім загонів, у кожному з них — 20–25 дітей. За ними спостерігають 16 вожатих. Цього року договір уклали з педагогічним коледжем із Білої Церкви. 13 студентів проходять тут практику, працюють на повній ставці вихователя — 750 грн. За харчування вожаті платять всього 2 грн на день.

— На дискотеку малеча більше виряджається, ніж старші. У нас дуже популярний "брейк" — танцюють переважно хлопчаки 6–7 років. Старші діти люблять гурток м"якої іграшки і макраме. У дітей повна свобода, можуть навіть зав"язати бантики вожатому, і він ходитиме так увесь день, — розповідає директор "Лідера" Надія Бондарець, 22 роки.

У "Лідері" романтичні стосунки зав"язуються не стільки між дітьми, як між вожатими.

— Наш табір живе під девізом "Ні року без весілля", — сміється Надія Бондарець. — Та й у мене самої так складається. Відпочивали тут студенти педагогічного університету ім. Грінченка. Був піонер Діма Захарченко, ходив фотографував... Після зміни він залишився у нас вожатим. Ми вже 3 місяці живемо разом. У нас діло йде до весілля.

У таборі працюють три лікарі. Кажуть, що діти тут якщо і занедужають, то від незвички.

— Спочатку розповідають, що голова болить, живіт, а закінчується все — "Хочу додому, до мами". Потім все нормалізується, — говорить лікар Олена Хоменко.

У будь-який час батьки можуть провідати чи забрати на кілька днів під розписку свою дитину. До "Лідера" можна їхати від метро Нивки чи від Мінської до зупинки "3-тя лінія" в Пущі-Водиці.

— Я працюю головним бухгалтером. Для нас путівка обійшлася дорогувато, але терпимо, — каже Ірина Дем"яненко, 40 років, мати 11-річної Саші. — Вирішила відправити дитину, щоб більше розкрилася. А то геть сором"язлива.

На сьогодні у Києві та Київській області працює 31 дитяча оздоровниця. Майже в усіх 5-разове харчування, басейни, спортивні комплекси та дискотеки.

Вартість дитячого відпочинку під Києвом (грн за зміну)

"Каштан" (Конча-Заспа)    1811
"Джерело" (м. Буча)    1718
"Дніпро" (с. Козин)    1440
"Сосновий бір" (Житомирське шосе)    1300
"Світанок" (Житомирське шосе)    1176
"Променистий" (м. Буча)    1170
"Дружний" (м. Ірпінь)    1026
У дешеві табори, наприклад, "Лісний" у Ворзелі, путівки розпродали ще в березні.

Зараз ви читаєте новину «Директорка табору "Лідер" одружиться з вожатим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути