Ексклюзиви
пʼятниця, 30 листопада 2007 07:08

ЦУМ евакуювали через повідомлення про вибухівку

— А що сталося, чому закрито? — обурюється киянка Ірина Попова, 30 років, смикаючи вхідні двері ЦУМу, де ручки обмотані білою мотузкою. — О Господи, один раз прийшла сюди, аби купити чоловікові сорочку, і треба ж: у магазині — бомба. Більше сюди не прийду, — каже жінка.

У середу покупці упродовж трьох годин не могли зайти до Центрального універмагу (вул. Богдана Хмельницького, 2).

— О 10.26 у міліцію зателефонував невідомий, сказав, що у приміщенні ЦУМу закладено бомбу. Виїхала слідчо-оперативна й вибухотехнічна група, співробітники СБУ. Працівників магазину й відвідувачів евакуювали. При обстеженні жодного вибухового пристрою не знайдено. Чоловік телефонував у міліцію з телефону-автомату, який розташований на 2-му поверсі ЦУМу. Зараз його розшукують, — пояснює "ГПУ" речник міської міліції Володимир Дмитренко.

За словами працівника ЦУМу, оголошення про заміноване приміщення в магазині прозвучало о 11.30. Міліціонери упродовж кількох хвилин вивели персонал і покупців. Люди виходили спокійно, без паніки.

— Біля магазину чергувала "швидка", машина рятувальників і пожежники. Один із міліціонерів розповів: коли правоохоронці піднялися на 2-й поверх, то трубка таксофону, з якого повідомили про замінування, бовталася на дроті, — каже киянин Олександр Хрипчук, 26 років. — На майданчику під ЦУМом стояв великий натовп: протиснутися не можна було.

Близько 13.00 міліціонери дозволили персоналу зайти всередину. Для відвідувачів адміністрація закрила двері ще на годину.

Техпрацівниця на 2-му поверсі ретельно відмивала від чогось таксофон, із якого невідомий дзвонив у міліцію.

— Уявляєш, нам повідомили про вибухівку ще о десятій, — голосно розповідає комусь по телефону молода продавщиця. — А ми мусили мовчки обслуговувати покупців, аби не виникла паніка. Страшно було! Дякувати Богу, всі живі.

На всіх поверхах магазину чергувало по кілька охоронців.

— Нам не вперше кажуть, що в ЦУМі закладено вибухівку. Ми вже на це не звертаємо уваги, — каже "ГПУ" працівник у зеленій спецівці, який відмовився назватися.

Зараз ви читаєте новину «ЦУМ евакуювали через повідомлення про вибухівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути