четвер, 26 квітня 2007 07:08

Чоловікові, якого передавив тролейбус, потрібна кров

Уже тиждень 47-річний киянин Флорій Кіфічак перебуває на межі життя та смерті. Минулого четверга ввечері чоловік потрапив під тролейбус, коли повертався з роботи. Колесо передавило йому внутрішні органи й тазові кістки. Потерпілому щодня переливають до літра крові. Частину купують родичі, решту в лікарню швидкої допомоги здають донори.

— Тато проїхав одну зупинку маршрутом N19, — розповідає крізь сльози донька Кіфічака Вероніка, 22 роки. — А на зупинці "Олени Теліги" його дістали з-під тролейбуса. Було десь близько дев"ятої вечора. Ми з мамою чекали його на вечерю, коли із лікарні подзвонили — тата оперують. Мама напередодні на кухні вбила великого павука, і ще подумала, що це не до добра.

Кажуть, водію хтось із пасажирів забарабанив у вікно, коли тролейбус рушив — під колесами, мовляв, людина. Спочатку говорили, що потрапив він під переднє, потім під заднє. Зараз твердять, що чоловіка затиснуло між бордюром і колесом.

— Ми так і не знаємо, як таке сталося. Водій уже третю версію розповідає. Усіх свідків просимо відгукнутися, — каже Вероніка.

Кіфічак втратив половину крові, доки його доставили до лікарні. Наступного дня його шість годин оперували — зашили розірвані органи. Однак кровотеча не припинилася досі. Його навіть не можуть перевезти в інше крило лікарні для операції.

— Нам травматолог сказав, що він нічого не може зробити з розтрощеними кістками, — говорить донька потерпілого. — Дихати без кисневої маски тато не може. Серце в нього сильне, тримається. Але імунна система вже на нулі, організм не бореться.

Щодня родині на лікування потрібно $200–250.

Кров для Кіфічака приймають із 9.00 до 15.00 по буднях (у п"ятницю до 12.00) у лікарні швидкої допомоги на вул. Братиславській, 23. Лікарі кажуть, що давно до хворого не приходило стільки людей. Були і працівники тролейбусного депо N3, до якого приписаний транспортний засіб, який травмував чоловіка. Водій тролейбуса N19 зараз не працює — йому дали час відійти після трагедії.

Родина Кіфічаків дякує усім донорам.

Зараз ви читаєте новину «Чоловікові, якого передавив тролейбус, потрібна кров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути