Ексклюзиви
вівторок, 30 жовтня 2007 07:01

Черновецький розтрощив "однорукого бандита"

Автор: фото: Наталя ЧУБЕНКО
  Мер замахується кувалдою на ігровий автомат
Мер замахується кувалдою на ігровий автомат

У п"ятницю міський голова Леонід Черновецький, 56 років, розбив кувалдою два гральних автомати. Саме так, каже мер, слід боротися з незаконним гральним бізнесом.

На складі підприємства "Регіональний центр матеріально-технічних ресурсів КМДА", де зберігають автомати, на голову чекали два тижні. Склад розташований на вул. Академіка Білецького, що на масиві Відрадний. Приїзд мера двічі переносили через щільний графік.

— Спершу начальство казало, що Черновецький приїде 17 жовтня. Перенесли на середу — він знову не приїхав. Може, й сьогодні не з"явиться, — розмірковує вантажник, який не хоче  назватися.

За годину до приїзду мера працівники виносять зі складу шість гральних автоматів. Спершу встановлюють їх вертикально. Та за півгодини керівництво наказує, щоб автомати поклали вітринами доверху. Мовляв, коли розбиватимуть вітрини, буде багато скалок, які можуть поранити. Поруч кладуть три важкі кувалди, болгарку й бензопилу. На автоматах папірці з адресами, звідки їх конфіскували. Всього на складі 730 вилучених автоматів.

— Конфісковують їх після рішення управління по боротьбі з організованою злочинністю. Спершу везуть до міліції, потім до нас — на зберігання, — каже "ГПУ" Микола Зосименко, 56 років, заступник директора "Регіонального центру матеріально-технічних ресурсів КМДА". — Буває, власники забирають їх після рішення суду. Складування платне: 30–40 гривень за квадратний метр на місяць. Сьогодні знищать ті автомати, які давно не забирають. Сам мер вирішив подивитися, як знищують "одноруких бандитів"!

"Майбах" Черновецького заїжджає до двору о 15.30. Столичний голова підходить до автоматів, посміхається, перепитує, чи немає всередині грошей. Потім бере кувалду, замахується й лупить по скляній вітрині автомата. Чути дзенькіт. Леонід Черновецький поцілив прямо в напис "Супер Стар" автомата, що до вилучення стояв на вул. Теліги, 37.

— Кожен автомат приносив власникам, які не виконували мною встановлених правил, 10 тисяч доларів прибутку. Багатьох "одноруких бандитів" ми вилучили у школах, — каже Черновецький. — У Києві їх уже більше, аніж у Лас-Вегасі. Колись і я зловживав грою на таких автоматах. Це було захоплююче! Та тоді я не розумів, що гра затягує. Прочитав книгу Достоєвського "Игрок" і зрозумів: азарт — це хвороба, — розмірковує мер російською.

Міський голова хоче розмістити гральний бізнес за межами Києва, побудувавши для цього спеціальні готелі й ресторани.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький розтрощив "однорукого бандита"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути