Ексклюзиви
четвер, 26 липня 2007 07:07

Черновецький не прийшов на День прапора

КЕРІВНИЦТВО мерії позавчора запросило до колонної зали депутатів першого скликання Київради (1990–1994 рр.). Відзначали День національного прапора.

— Як з"ясувалося, міська влада ще не запрошувала депутатів Київради цього скликання, — пояснює "ГПУ" заступник міського голови Сергій Рудик. — Усі сім років, упродовж яких відзначають свято, ці депутати збиралися під стінами Київради на мітинг. До них виходив мер, на цьому все й закінчувалось. Цього року за моїм підписом розіслали 300 запрошень.

— А що, Черновецького не буде? — голосно запитав з місця в Сергія Рудика сивий, на вигляд 60-річний депутат першого скликання. — Це неповага до нас, ми ж його колеги.

Зала загуділа — присутні підтримали сивого чоловіка. Сергій Рудик сказав, що представляє мера, а Черновецький прийти не зміг — у нього нагальні справи.

Під час офіційної частини запрошеним подарували по новому запакованому фотоальбому та букетові гвоздик. Запросили на фуршет. На столах була м"ясна нарізка, канапе з червоною рибою. Наливали біле вино й горілку.

— Мене, депутата двох скликань Київради, тодішнього лідера демблоку та члена міськвиконкому, охорона не впускає зараз усередину Київради. Добре, хоч сьогодні запросили, — каже Валентин Олійник.

О 18.00 біля Київради розпочався концерт. Прийшло півтисячі киян. Півсотні стояли з прапорами. Один чоловік зізнався, що їх на концерт "направила мерія". 24 липня 1990 року свідками підняття прапора біля Київради було біля 5 тис. людей.

— Вони стояли від Бессарабської площі до майдану Незалежності, — каже Микола Домащук, 53 роки, очевидець тих подій.

Олександр Мосіюк, який тоді виконував обов"язки голови Київради, пригадав у розмові з "ГПУ", що перший прапор привезли з Івано-Франківська, його освятив у Софіївському соборі владика Володимир. Зараз він знаходиться в Національному музеї історії. Скільки саме разів прапор біля Київради змінювали, починаючи з 1990 року, ніхто пригадати не зміг.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький не прийшов на День прапора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути