Ексклюзиви
субота, 05 квітня 2008 07:13

Черновецький хоче зупинити 30 забудов

— До мера цілий рік зверталися, аби зупинив будівництво! Активісти й місцеві самі засипали котлован, щотижня мітингували. Де він був досі? А тепер прийшов, попіаритися перед виборами хоче, — розмовляють дві жінки біля виритої котловини.

Окрім місцевих, у середу о 15.00 зустрічати міського голову на перехрестя пров. Десятинного та Пейзажної алеї прийшли близько сотні учасників Блоку Черновецького. Вони тримали плакати "Будівництво заборонено рішенням МЕРА", "Зупинимо скандальну забудову".

Столичний голова запізнився на 10 хв. Під"їхав на джипі "мерседес", вийшов через передні дверцята. Був одягнений у чорну шкірянку, вишневий светр й чорні штани. До котловану підійшов з охороною.

— Дайте-но я подивлюся, що тут таке, — каже міський голова, зазираючи вниз. — Цю ділянку виділив ще Омельченко 2004-го. Одначе ви любили свого мера, і зараз він знову балотується, — сміється.

Потім повідомив, що вже підписав розпорядження "Про збереження історичного ареалу та заборону будівництва на провулку Десятинному та Пейзажній".

— По Жовтневій лікарні було лише моє розпорядження, у нього менше сили, не завжди я можу залагодити справу в Київраді, — зауважує Черновецький. — Рішення про забудову ми скасували зразу, як тільки я став мером. Але продажні судді вирішують усе. Звертався до Юлії Володимирівни. Попросив, аби вона заспокоїла пана Куровського. Сьогодні прошу, аби вона заспокоїла ще одного свого депутата. Уся відповідальність лягає на її політичну силу.

До мера звернулися місцеві із проханням закріпити цю ділянку за будинком, як було раніше.

— Ви ж знаєте, що тут колись були гаражі. Люди їх хочуть відновити, — звертається до Черновецького адвокат мешканців навколишніх будинків Тетяна Монтян.

— 7 квітня я посаджу тут перше деревце, тут має бути парк, — відповідає їй міський голова.

31 березня Черновецький відвідав об"єкт біля Жовтневої лікарні й заявив, що підписав постанову щодо припинення будівництва. За словами мера, у місті понад 30 таких забудов. Він бореться з цим.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький хоче зупинити 30 забудов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути