Ексклюзиви
пʼятниця, 07 вересня 2007 07:07

Через будівництво переходу на Московській виникають великі пробки

Міські водії кажуть, що автомобільний затор, що утворився в середу на Московській площі, був напевно рекордним за останні місяці.

Не рухався транспорт на просп. Червонозоряному, Науки, 40-річчя Жовтня та на бульв. Дружби народів. Із восьмої ранку в усі боки від Московської площі були кілометрові автомобільні пробки. Деякі водії паркували машини біля тротуарів і йшли пішки до станції метро Либідська. Пасажири громадського транспорту теж виходили з тролейбусів і маршруток та йшли пішки.

Причина — ремонт існуючого підземного переходу до ринку Деміївський та зведення нового, що виходитиме до Центрального автовокзалу. Через ці роботи на площі залишилося лише по смузі для руху в обох напрямках.

— Чого вони затіяли те чортове будівництво? — обурюється 40-річний Олег, замикаючи й ставлячи на сигналізацію свій "Деу Ланос" між центральною бібліотекою й автовокзалом. — Годину в пробці, проїхав — метрів зо двісті! Далі піду пішки, набридло. Скільки ще триватиме цей дурдом? А як, не доведи Боже, вокзал загориться чи кондитерська фабрика? Пожежники навіть не доїдуть сюди. А якщо комусь потрібно терміново викликати лікаря чи "швидку"?  — чоловік ледве стримується, щоб не вилаятись.

Затори на Московській виникають не в останню чергу через ігнорування правил переїзду перехресть. Машини прямують у бік бульв. Дружби народів і просп. 40-річчя Жовтня, не звертаючи уваги на червоне світло.

— Я стараюсь тепер об"їжджати вокзал околицями, — каже "ГПУ" місцевий таксист. — Це страшне місце, така ж ситуація повторюється тут щодня.

Лише через дві години, о 10.00, на перехрестя приїхали двоє інспекторів ДАІ. Вони вимкнули світлофори й дістали жезли регулювальників.

— Транспортну розв"язку на цій площі треба ремонтувати терміново, — вважає старший інспектор, який назвався Юрієм. — Ми тиждень регулюємо тут рух, аби хоч якось стримати безпредєл деяких водіїв, які лізуть на "червоне" з усіх сторін.

Будівельники, які ремонтують перехід, говорять, що планують закінчити роботи за два місяці. Раніше заявляли, що завершать до 1 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Через будівництво переходу на Московській виникають великі пробки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути