четвер, 03 вересня 2015 10:00

Безкоштовний сир у мишоловці "Спортленд"

Бажання поліпшити свою фізичну форму та долучитися до здорового способу життя стало для багатьох киян втратою чималих грошей і розчаруванням. Купивши абонементи в мережі спортклубів СпортЛенд, обурені жителі столиці залишилися без обіцяних послуг. З поверненням грошей справи йдуть ще гірше.

Як так вийшло?

Заявивши про будівництво і відкриття нових клубів, СпортЛенд почав активний продаж абонементів за досить привабливими цінами. Приміром, "новий" клуб на Лук'янівці в ЖК "Срібна Вежа" обіцяє 80% знижку 50 першим покупцям.

 

По телефону дівчина з відділу продажів приємним голосом повідомила, що є ще можливість придбати одну з 50 клубних карт, які беруть участь в акції. Вартість такого абонемента на рік: 2 200 грн — абонемент в тренажерний зал повного дня і 3400 грн — абонемент повного дня на відвідування тренажерного залу і басейну.

І хоч менеджер відділу продажів обіцяла відкриття клубу вже до кінця осені, ймовірність того, що це правда, вкрай мала. Оскільки приміщення, в якому нібито будується новий СпортЛенд, технічно неможливо використовувати для обладнання басейну.

Ось кілька обіцяних клубів з басейнами:

- м. Осокорки, вул. Дніпровська набережна, 14, ЖК "RiverStone"

- м. Лук'янівська, вул. Білоруська, 36 а, ЖК "Срібна вежа"

- "Теремки 2", вул. Маршала Якубовського, 8 (басейн під відкритим небом)

- "Березняки", пр-т. Павла Тичини, 1в, ТОЦ "SILVER BREEZE"

Куди ж ідуть гроші від продажу абонементів?

Керівництво СпортЛенд і не збиралося вкладати зібрані кошти в будівництво і покупку устаткування.

Капіталізація коштів в об'єкти нерухомості не проводилася. Всі приміщення орендувалися, а обладнання купували в кредит, яке і виступало заставним майном.

І, на жаль, таких прикладів на рахунку СпортЛенд чимало.

Першу хвилю обурення у новоспечених клієнтів клубу викликала 2-річна затримка відкриття філії в ТОЦ СільверБріз. І тільки в січні 2014 року, після низки акцій протесту ошуканих клієнтів, СпортЛенд визнав свою нездатність добудувати клуб і перепродав права на приміщення групі компаній "Фішман Груп" за 2 млн. доларів США. Нові власники змогли менш ніж за півроку закінчити підготовку приміщення і запустили в ньому фітнес-клуб під власним брендом "EnerGym".

Другий конфуз стався в серпні 2015 року. Власник приміщення, яке орендував клуб "СпортЛенд Солом'янка" за адресою вул. Кудряшова, 16 а, розірвав договір про оренду через нездатність компанії виконувати фінансові зобов'язання. СпортЛенд визнав свою фінансову неспроможність, але нічого компенсувати обдуреним клієнтам не став. Разом з тим, власник приміщення зміг запропонувати колишнім відвідувачам клубу варіант вирішення ситуації. Після проведення ремонтних робіт у приміщенні клубу планується залучення нового фітнес-оператора, який надасть колишнім клієнтам "СпортЛенд Солом'янка" можливість продовжувати заняття у фітнес-клубі на термін, передбачений відповідним клієнтським договором.

І якщо знайти компроміс у цій ситуації вдалося, то закриття відділу предпродаж наприкінці серпня цього року в клубі на Осокорках в елітному ЖК "RiverStone" (вул. Дніпровська набережна, 14), стало останньою краплею.

Ошукані клієнти всіляко намагається повернути гроші. Багато хто з них діляться своїм досвідом спілкування з представниками мережі спортклубів на різних форумах і закликають до колективному рішенню проблеми.

 

Інші ж живуть за принципом "моя хата скраю" і намагаються перепродати свої абонементи необізнаним громадянам по "смачній" ціні.

 

Чи є рішення проблеми?

До кінця цього року СпортЛенд швидше за все припинить своє існування в Україні. І розраховувати на компенсацію тим, хто вже встиг придбати "липові" абонементи, вкрай складно. У СпортЛенд немає майна, яким він може відповідати перед кредиторами, у тому числі і перед клієнтами.

Тому переконливо закликаємо всіх, хто якраз замислюється над придбанням членства в тому чи іншому клубі, перевірити все ще раз, почитати відгуки і не ковтати наживку у вигляді приємної ціни. Пам'ятайте, безкоштовний сир буває тільки в мишоловці.

Зараз ви читаєте новину «Безкоштовний сир у мишоловці "Спортленд"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути