середа, 21 травня 2008 07:15

Автор 20 наукових робіт убив студента через зауваження

У понеділок о сьомій вечора оперативників із Печерського райуправління міліції повідомили про напад із ножем на чоловіка.

Телефонували прибиральниці з громадського туалету, розташованого в підземному переході біля станції метро Арсенальна, в центрі міста. Вони розповіли, що двоє чоловіків посварились у туалеті. Один із них, схожий на безпритульного, вдарив ножем другого й утік.

— Ішла додому, побачила перед входом у перехід двох міліціонерів. Вони розпитували агітатора. Той плакав, тримався за голову. Говорив, що нічого не бачив. У переході було багато міліції, а під стіною біля виходу лежав накритий чорним пакетом труп. З-під нього виглядали білі кросівки, була калюжа крові, — розповідає "ГПУ" Наталя Медун, 18 років.

Підозрюваного затримали на Центральному залізничному вокзалі за 3 год. У нього вилучили ніж. Чоловік зізнався у вбивстві.

— Затриманий — 54-річний бродяга, родом із Донецька. Убитий — 19-річний студент одного з київських технікумів. Родом він із Миколаєва, підробляв агітатором. Підозрюваний розповів слідчим, що поконфліктував зі студентом у туалеті. Мив ноги в умивальнику, а той зробив йому зауваження. Бродяга був сильно п"яний, спершу лаявся, потім побився. Під час бійки вдарив агітатора ножем. Чоловік вважав, що попав йому в живіт. Насправді рана була смертельною — в серце. Помер студент не відразу — просив перехожих, аби викликали "швидку". Лікарям не вдалося врятувати потерпілого, — каже "ГПУ" Юлія Мусташ, 27 років, прес-офіцер Печерської міліції.

Затриманий — раніше не судимий. До столиці приїхав два тижні тому, роботи не мав. Правоохоронцям розповів, що працював раніше в науково-дослідному інституті, є автором 20 наукових робіт. Потім звільнився і почав бродяжити.

Міліціонери розслідують справу, допитують свідків. Справу порушили за вмисне вбивство. Чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі.

Студент працював агітатором у штабі кандидата в мери Миколи Катеринчука. Політик закликав "не перетворювати трагедії на фарс".

Зараз ви читаєте новину «Автор 20 наукових робіт убив студента через зауваження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути