пʼятниця, 23 травня 2008 07:13

Авіаційний університет обрав нового ректора

197 викладачів Київського національного авіаційного університету обрали в середу нового ректора вузу. Ним став Микола Кулик, 55 років. Голосування проходило таємно. Проти нього голосували п"ятеро, двоє не брали участі.

Із вересня Кулик виконував обов"язки ректора. Також на посаду претендував Володимир Ісаєнко, 54 роки, директор Інституту міського господарства НАУ. На вибори приїхав заступник міністра освіти Василь Шинкарук і десять нардепів-"регіоналів". Серед них був Дмитро Табачник.

За кілька днів до виборів кандидати зустрічалися з колегами. На двогодинну зустріч з Ісаєнком прийшли 200 осіб. Науковець сказав, що викладачам бракує кабінетів. Іноді в одному сидять десять. Додав, що спробує вирішити це питання. Зауважив, що вуз більше не віддаватиме територію комерсантам в оренду.

— Команда, що працювала з колишнім ректором, має піти. Вони у всьому потакали Бабаку. За п"ять років я не бачив, аби хтось у вченій раді висловив свою позицію. Їм було вигідно отримували квартири, премії, звання, пільги, ніхто не заперечував. А коли Бабак попав під слідство, від нього всі відхрестилися, — заявив Ісаєнко.

— Хто ж, як не ви — людина Бабака? Саме він привів вас на посаду, — вигукує хтось із зали.

— Ми довго працювали разом. Спершу в Міносвіти, коли він був заступником міністра. Із 2000-го — в НАУ. П"ять років працювали нормально. Що сталося з Віталієм Павловичем потім, не знаю. Я його не захищатиму, — відповідає Ісаєнко.

Проректор Юрій Симоненко, 53 роки, звинуватив Ісаєнка. Мовляв, той щодня спілкується з екс-ректором Віталієм Бабаком. І що Бабак дає йому настанови, як виграти вибори.

На 20-хвилинну зустріч із Миколою Куликом у середу прийшло вдвічі більше людей.

— Учора виступав один із претендентів. Він образив мене й колег. Я теж собі дозволю це, — розпочав виступ Кулик. Сказав, що Ісаєнко списав програму із програми кандидата в мери Києва. Усе, що пропонує Ісаєнко — "лише красиві слова", а проблем вузу він не знає. Потім Кулик додав, що НАУ слід "починати зав"язувати контакти" з авіаційною галуззю. Бо угод з авіаційниками немає зовсім. Запитань Куликові не ставили. У залі сказали, що його добре знають.

Заступник завкафедри прикладної фізики НАУ Галина Легкова, 59 років, розповіла "ГПУ", що на кафедрі працюють 26 докторів наук, двоє академіків і три члени-кореспонденти Академії наук. Але керівництво вузу позбавило кафедру права делегувати представників на вибори ректора. Професор кафедри аеронавігаційних систем Михайло Васюхін розповів "ГПУ", що Ісаєнкові в день зустрічі з колегами побили машину і пробили колеса. Зробили це для того, щоб він запізнився на зустріч. Ісаєнко підтвердив "ГПУ" цю інформацію.

Володимир Ісаєнко розповідає, що за день до виборів один із проректорів сказав йому: "Працювати тепер в університеті вам буде важко".

Обраного ректором Миколу Кулика має затвердити наказом міністр освіти, а потім підписати з ним семирічний контракт.



У вересні 2007-го Генпрокуратура звинуватила екс-ректора КНАУ Віталія Бабака, 54 роки, у зловживанні службовим становищем. Згідно з рішенням Печерського райсуду, ректор перебуває на підписці про невиїзд. Раніше писали, що Бабаку загрожує ув"язнення терміном від 5 до 8 років та позбавлення права обіймати керівні посади.

Віталій Бабак очолював КНАУ із 1998 року.

У колективі університету — понад 3,6 тис. працівників.

Зараз ви читаєте новину «Авіаційний університет обрав нового ректора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути