Ексклюзиви
пʼятниця, 04 квітня 2014 14:56

Активісти пікетують посольство Італії через дії Укрсоцбанку
3

Сьогодні, 4 квітня, понад 300 активістів пікетують посольство Італії в Україні.

Активісти вимагають від посольства не підтримувати тіньовий бізнес України, махінації Укрсоцбанку з минулою владою України.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, 4 квітня посол Італії в Україні Фабріціо Романо має неофіційно зустрітися з головою МВС України Арсеном Аваковим. За даними джерел у МВС України, зустріч носить неформальний характер, стосується ситуації довкола Українських активів італійської групи Unicredit. За непідтвердженою інформацією, організатором зустрічі виступають юристи Боярчукова і Алексєєва. На зустрічі планується обговорити ряд кримінальних справ відносно посадових осіб Unicredit і державної реєстраційної служби, по яких вже набрали чинності звинувачувальні вироки.

Більшість активістів під посольством із Одеси. Там через дію Укрсоцбанку люди з 2008 року не можу отримати своє житло.

Нагадаємо, 2006 року Одеська мерія підписала договір з корпорацією "Альянс" про спільне будівництво соціального житла, але через недофінансування на початку 2008 року забудовнику довелося звернутися за кредитом в "Укрсоцбанк". Договір був складений на 55 млн грн. Проте банк, розуміючи безвихідь положення забудовника, змусив "Альянс" оформити додатковий, так званий технічний валютний кредит на понад $10 млн. В рахунок забезпечення валютного кредиту банк, як завжди, взяв під заставу споруджувані будинки.

Через два місяці після підписання договору, коли курс гривні обвалився, "Укрсоцбанк" в односторонньому порядку взагалі припинив фінансування будівництв. Зрештою інвестори дізналися, що банк виставив забудовникові рахунок на 200 млн грн.

Для того, щоб приватні інвестори не залишалися заручниками суперечок між будівельниками і банком, "Альянс" передав п'ять недобудованих висоток на баланс Одеської міськради. При цьому всі боргові зобов'язання, звичайно, висять на "Альянсі". Але тут втрутився "Укрсоцбанк" і заборонив місту добудовувати квартири, стверджуючи, що нерухомість арештована і тепер належить банку. Міська влада в цій ситуації вважала за краще пустити справу на самотік, залишивши людей фактично ні з чим.

Зараз ви читаєте новину «Активісти пікетують посольство Італії через дії Укрсоцбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути