Ексклюзиви
четвер, 19 липня 2018 12:26

Як виглядатимуть озера в Київському зоопарку

На території Київського зоопарку завершується реконструкція комплексу з трьох озер – декоративного, коропового і пеліканового.
Їх відкриють для відвідувачів уже цієї осені, повідомляє прес-служба КМДА.

Будівельні роботи майже завершені, але потрібен час для озеленення, благоустрою території та переселення представників фауни. Поки ж на ділянці реконструкції повністю замінили комунікації, облаштували полив території і провели зовнішнє освітлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В зоопарку не буде галасливих атракціонів та ґрат для тварин - Кличко

У малому озері площею 350 куб. м риби не буде. Воно призначене для декоративних цілей. На його берегах облаштують сад каменів, а вода каскадом перетікатиме до дамби, за якою розташується озеро для пеліканів об'ємом 3300 куб. м і глибиною 2,4 м. Для зимування птахів поруч із озером розміститься пташник площею 100 кв. м.

Автор: КМДА
  На березі одного з озер з'явиться японська альтанка
На березі одного з озер з'явиться японська альтанка

Пеліканове та коропове озера розділятиме міст. Об'єм коропового озера – 2300 куб. м. В ньому передбачені умови для зимування риб. На березі коропового озера побудувати оглядовий амфітеатр із каскадом гранітних трибун, де можна організовувати невеликі вистави, презентації, лекції.
Також тут з'явиться японська альтанка, звідки можна буде спостерігати за грою коропів коі.

Автор: КМДА
  Пеліканове та коропове озера буде розділяти міст
Пеліканове та коропове озера буде розділяти міст

Вода для підживлення озер надходитиме з пробурених артезіанських свердловин і проходитиме кілька етапів очищення, щоб уникнути цвітіння та неприємного запаху.

Реконструкція Київського зоопарку розрахована на шість етапів. Облаштування трьох озер – це частина першого етапу, куди також входить реконструкція приматника, будівництво універсального вольєра та облаштування нового центрального входу на перетині проспекту Перемоги і вулиці Зоологічної. Ці об'єкти мають бути завершені наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Як виглядатимуть озера в Київському зоопарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути