Ексклюзиви
четвер, 30 серпня 2007 07:01

115-й школі добудували один поверх

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Вчителі називають 115-ту школу після ремонту ”лялечкою”
Вчителі називають 115-ту школу після ремонту ”лялечкою”

Зрізана проїжджа частина, викорчувані старі бордюри, великі купи чорнозему й курява. Такими рекордними темпами завершують реконструкцію загальноосвітньої школи N115 із поглибленим вивченням англійської, що на вул. Кавказькій, 10 (Солом"янка).

Будівельники тут працюють у три зміни. Усе для того, щоб учні сіли 1 вересня за парти у відремонтованій школі.

— Іншого виходу нема — маємо здати школу до 1 вересня. Тому й працюємо без вихідних. Роботи ще багато, але точно вкладемося в графік, — запевняє "ГПУ" Олексій Галич, 23 роки, виконроб будівельної організації "Бориспільсільбуд.

Реконструкцію розпочали на початку січня. Школярів поділили на дві частини. Молодших направили на навчання до сусідньої школи N221 на вул. Кудряшова. Старші класи в інші школи не переводили. Зате вони навчались у другу зміну. Так зробили, бо основні демонтажні роботи тривали в школі зранку.

— Скажу так: від старого приміщення тут залишилися лише сходи. Як тільки почалися канікули, ми розібрали над школою весь дах, почали надбудовувати четвертий поверх. Також утеплили всі стіни, поставили металопластикові вікна, зробили підвісні стелі, в класах поміняли всі двері. Тепер 115-та точно не мерзнутиме взимку, — впевнений виконроб Богдан Гнатенко, 25 років.

Класи вже відремонтовані. На стінах світло-сині й рожеві шпалери. Вікна зі склопакетів не пропускають до приміщення зайвих звуків із вулиці, тому в класах дуже тихо.

Школу N115 збудували в 1936-му. З того часу будівлю жодного разу не ремонтували капітально. До ремонту в школі навчалося 704 учні, стільки ж буде й з 1 вересня.

— Було три чи чотири проекти реконструкції. І жоден не затверджували. Шкільна їдальня була дуже мала, як навчальний клас. Ну й спортзал був такого ж розміру. Увесь ремонт робиться за кошти місцевого бюджету, — розповіла "ГПУ" Тетяна Кисіль, 46 років, директор школи на Кавказькій. — Першого вересня проведемо в школі святкову лінійку. Учителі приходять на будівництво допомагати. Миють відремонтовані класи.

Будівельники кажуть, що точну вартість ремонту назвати поки що важко, вкладено не менше 20 млн грн.

Після завершення реконструкції головної будівлі зводитимуть критий басейн. Для цього за 20 м від головного корпусу вже розчистили територію.

Зараз ви читаєте новину «115-й школі добудували один поверх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути