Ексклюзиви
неділя, 17 січня 2021 06:31

Туалет став привілеєм багатіїв

Автор: pinterest.com
  Перший зливний туалетний бачок винайшли в Лондоні
Перший зливний туалетний бачок винайшли в Лондоні

17 січня 1861 року запатентували змивний туалетний бачок. Це зробив лондонський сантехнік Томас Креппер. Він встановлював туалети для королеви Вікторії.

До найдавніших санітарно-гігієнічних споруд можна віднести туалетні кімнати в Мохенджо-Даро, де чотири тисячоліття тому вже існували комплексні добресистеми відводу води і відходів.

Туалет сидячого типу був побудований в 2600 році до нашої ери і належав шумерської цариці. Помилуватися на диво доісторичного туалетобудівництва можна й зараз в британському музеї туалету.

У громадський туалет стародавні римляни ходили не лише за потребою — він був центром філософських бесід, тут укладалися угоди і призначалися зустрічі. За найіменитішими громадянами Риму і постійними відвідувачами туалетів були закріплені свої стільчики, які зігрівали спеціальні раби. Відвідування римських туалетів було справою аж ніяк не дешевою справою. Скоріше навіть привілеєм багатих. Бідніші люди користувалися встановленими на вулицях Риму посудинами, які вичищали спеціальні люди, які отримували за свою роботу великі гроші.

Сидіння в римському суспільному туалеті розташовувалися по периметру приміщення, а фекалії надходили до спеціально підведених каналів, якими постійно текла вода. До речі, римська каналізаційна система вважалася однією з найдосконаліших. Однак, утилізація нечистот велася досить примітивним способом: вода забирала їх у найближчу річку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вражаючі зміни: показали житло до і після ремонту

Сучасний механізм зливу води з бачка буває двох типів. У першому вся вода зливається при натисканні на кнопку або під час підйому вгору ручки. У першому варіанті передбачено дві кнопки для раціонального використання води. При натисканні на одну з них зливається лише невелику кількість води, а за допомогою другої можна прибрати всю воду з резервуара.

Щоб уникнути проблем важливо з'ясувати, у якій частині бачка сталася поломка і перевірити всі деталі. Для цього потрібно перекрити воду на стояку, потім очистити резервуар.

Потрібно зняти кришку бачка і демонтувати кнопку, прокрутивши її проти годинникової стрілки. Або підчепити гострим предметом і зняти. Подвійну кнопку зняти просто: слід натиснути на маленьку, потім на велику половинки механізму і крутити, не знімаючи натиску, проти годинникової стрілки.

Коли бачок відкритий, приступайте до перевірки наливної клапана. Для цього підніміть важіль поплавця. Якщо після цього вода продовжує надходити в бачок, то механізм вже не може її втримати. Оглянути гумову прокладку. Якщо зламалася, то замінити її. Повернути механізм на місце.

Якщо після цих маніпуляцій вода все ще протікає, то потрібно замінити запірний клапан новим. Перед покупкою, візьміть стару деталь і спробуйте знайти її копію або аналог.

Про ремонт треба не думати, а до нього приступати. Проте карантинний рік змінив ставлення до звичних речей. Тому у зміні приміщення треба підходити не стандартно.

Варто навчитися отримувати задоволення від процесу ремонту, а не тільки від результату.

Зараз ви читаєте новину «Туалет став привілеєм багатіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути