четвер, 13 червня 2019 12:05

Шпалери для дитячої кімнати: корисні поради для тих, хто сумнівається

Шпалери для дитячої кімнати: корисні поради для тих, хто сумнівається
Обираючи шпалери, віддавайте перевагу натуральній сировині з мінімальним використанням хімікатів

Шпалери міцно увійшли в категорію оздоблювальних матеріалів, якими користуються буквально всі, і користуються вже протягом кількох століть. У той же час шпалери - це не один товар, а цілий клас виробів з сотнями колекцій, кольорів і відтінків, з різних матеріалів і для різних цілей.

Детальніше подивитися, які шпалери представлені сьогодні в каталогах профільних магазинів, ви можете на сайті https://art-oboi.com.ua/oboi.

Є свої особливості вибору обробки і для дитячих - кімнат, до яких висуваються підвищені вимоги екологічної безпеки та експлуатаційної практичності.

Безпека

Не всі шпалери можна наклеювати на стіни в дитячій та інших житлових кімнатах. Не всі шпалери можна наклеювати на стіни, які знаходяться під впливом сонячних променів або нагріваються від батареї. Наприклад, бамбукові та вінілові шпалери можуть виділяти в навколишнє середовище небезпечні речовини.

Уважно прочитайте опис вибраних шпалер - віддавайте перевагу натуральній сировині з мінімальним використанням хімікатів. Також не забудьте знайти для дитячої кімнати екологічно чистий, нейтральний клей для шпалер. Якщо можете використовувати натуральний клейстер - ще краще.

Практичність

Якщо ви вибираєте шпалери в кімнату маленької дитини, заздалегідь подумайте про можливі забруднення матеріалу - на ньому можуть з'явитися малюнки, сліди від фломастера, фарби та інші "побічні ефекти" від ігор. Або виділіть зону з шпалерами, на якій дитина зможе безкарно малювати, або подбайте про придбання спеціальних шпалер, з яких легко стираються дитячі шедеври.

Також радимо не наклеювати в дитячу шпалери з багатошаровим декором, фактурні шпалери, моделі з блискітками і так далі. Вони, відвалившись від поверхні, не тільки можуть потрапити до рота або дихальних шляхів малюка, але і стануть додатковим джерелом сміття на підлозі з великою часткою ймовірності. Крім того, не виключено, що діти буквально будуть лизати стіни, і зайвий декор в цьому випадку точно буде небезпечний.

Малюнок і колір

Всупереч поширеній думці, що дітям подобається все яскраве, малюнки, комікси, персонажі улюблених ігор - не варто забивати помітними шпалерами всі чотири стіни. Тільки уявіть, що в подібній обстановці постійного зорового навантаження дитина буде перебувати весь час.

Обмежтеся спокійними тонами і простими малюнками, дивлячись на які, очі та психіка відпочивають. Якщо дитині дуже подобається якийсь мультик, гра, комікс - приклейте фото або 3D-шпалери тільки на одну ділянку або одну стіну.

Зараз ви читаєте новину «Шпалери для дитячої кімнати: корисні поради для тих, хто сумнівається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути