Ексклюзиви
середа, 29 березня 2017 19:46

Шафа напрокат: знайдено новий спосіб звільнити дім від зимового одягу
12

Тимчасові шафи орендують на роки
Фото: google
Тимчасові шафи орендують на роки
Тимчасові шафи орендують на роки
Тимчасові шафи орендують на роки
Тимчасові шафи орендують на роки

Вивезти на деякий час зайвий одяг з дому можна завдяки новій послузі, яка передбачає оренду шафи у центрі міста. У великих містах Європи діють спеціальні "шафи на прокат". У них можна сховати на кілька місяців речі, які не вміщаються вдома, а потім забрати. Про це розповідає claudia.pl.

"Шафи на прокат" які ще називають "готелями для речей" здають в оренду на місяць і більше. Вартість перебування курток, взуття, шарфиків та інших речей визначають в залежності від того, скільки місця вони займають. Це близько 15 доларів за квадратний метр сховища.

Послуги індивідуального зберігання (Self storage) надають у США, Німеччини, Польщі, Великобританії, Голандії, Швеції. У сумі площі такого роду шаф нараховують понад 7 млн. кв.м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі для ветеранів звели будинки, вартістю 10 тисяч доларів

Тимчасові шафи виготовлені з металу, мають охорону та кодові замки, оснащені системою провітрювання та регуляції вологості повітря. У них одяг захищений від молі та інших шкідників. У боксах, передбачено можливість чіпляти речі на вішаки.

Як розповідає журнал Storage World, у Німеччині бокси для речей більшість орендарів знімають на тривалий термін. Менше, як на 3 місяці одяг у такі шафи складають 13% німців, 18% винаймають на 3-6 місяців, 22% - наймають на 1-2 роки та 30% користуються шафами 2 роки і більше. Тим часом, взяти чи поміняти речі в боксах можна у будь-який зручний для людини час.

"Можна не попереджати власників "готелю для речей" про ваш візит. Можете користуватись ним, як власним гардеробом, коли забажаєте", - розповідає представник "Готелю для речей" Олександра Сувала.

Тумби з шухлядами, громіздкі вазони чи крісла можуть стати тими деталями інтер'єру, після знищення яких в хаті буде просторіше. Розповіла Gazeta.ua дизайнер інтер'єру Вікторія Жирякова. Коли усього зайвого позбулися, варто продумати проект зонування. Щоб приміщення ділилося гармонічно, а у кожній зоні було достатньо місця.

Зараз ви читаєте новину «Шафа напрокат: знайдено новий спосіб звільнити дім від зимового одягу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути