Ексклюзиви
четвер, 25 січня 2018 09:27

Причини сказати "так" твердопаливному котлу

Причини сказати "так" твердопаливному котлу
Твердопаливні котли досить незалежні від зовнішніх умов. Фото: abc.in.ua

Питання опалення житлового приміщення актуальне в будь-якому, навіть найпівденнішому регіоні нашої країни. При відсутності системи центрального опалення, підтримувати оптимальну температуру в холодний період можна різними пристроями - такими, що працюють на природному газі, електричним обладнанням, а також за допомогою котлів.

Твердопаливний котел - це сучасне обладнання, яке працює практично на будь-якому виді твердого палива, здатне виділяти достатньо тепла при горінні. Це можуть бути дрова, вугілля, торф і навіть спеціалізовані види палива.

Твердопаливні котли досить незалежні від зовнішніх умов. Вони не вимагають прокладки газопроводу, а деякі моделі можуть працювати і без електрики. Тому в їх монтажі зацікавлені в першу чергу ті, хто з якихось причин не може встановити вдома газовий або електричний котел.

Якщо порівнювати твердопаливні котли з газовим або електричним обладнанням, то вони покажуть найвищий ККД. При обігріві приміщень аналогічної площі на паливо для твердопаливного котла може піти в три рази менше, ніж на оплату рахунку за енергію для електричного обладнання та в два рази менше, ніж за газ.

Асортимент моделей котлів дозволяє підібрати обладнання під особисті потреби, опалювальну площу, вимоги до функціональності, палива і так далі. Є найпростіші бюджетні моделі, які вимагають періодичної уваги людини. Є моделі тривалого горіння, які можуть працювати автономно довгі години. Серед просунутих моделей є котли з автоматичною подачею палива.

Однак варто пам'ятати, що твердопаливний котел - це пожежонебезпечне обладнання, яке слід монтувати з чітким дотриманням усіх правил, в окремому приміщенні і так далі.

Крім того, в процесі горіння котлів в повітря потрапляють не тільки гар, а й смертельно небезпечні речовини - вони повинні видалятися. Котел повинен бути монтований таким чином, щоб його експлуатація була цілком безпечною для людини. Тому вкрай рекомендується вибирати котли і монтувати їх за допомогою фахівців, а експлуатувати обладнання тільки після ознайомлення з інструкцією та чітких дотримань правил безпеки.

За детальною інформацією рекомендуємо звернутися до профільних магазинів, консультанти яких дадуть відповідь на всі питання щодо асортименту, цін, правил безпечної експлуатації та монтажу.

Зараз ви читаєте новину «Причини сказати "так" твердопаливному котлу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути