вівторок, 20 березня 2018 09:02

Чи потрібна витяжка на кухню: різновиди і переваги

Чи потрібна витяжка на кухню: різновиди і переваги
Як позбутися сторонніх ароматів на кухні? Необхідно встановити кухонну витяжку

Кухня — це місце, де створюють кулінарні шедеври. Але в процесі готування з'являються неприємні запахи гару і жиру, які мають властивість вбиратися в одяг. Як позбутися сторонніх ароматів на кухні?

Відповідь проста — необхідно встановити кухонну витяжку. Це спеціальний блоковий пристрій, який одночасно виконує декілька функцій — захищає меблі, стіни, стелю і текстиль на кухні від появи жирового нальоту та кіптяви, а також очищає повітря від диму і неприємних запахів, що утворюються в процесі готування.

Фахівці відзначають, що під час готування повітря на кухні стає найбруднішим і "найважчим" у будинку, тому установка витяжки на кухню — вибір тих, хто прагне до створення здорової атмосфери і комфортного мікроклімату в будинку.

Сучасні виробники пропонують безліч моделей витяжок для кухні, що відрізняються одна від одної принципом роботи, габаритами і конструкцією. Залежно від способу установки розрізняють такі види:

● Підвісні — відрізняються доступною вартістю, лаконічним дизайном і компактним розміром. Такі витяжки встановлюють безпосередньо над варильною поверхнею під кухонну шафу або кріплять до стіни. Залежно від положення існують горизонтальні та вертикальні моделі.

● Купольні (традиційні) — найпоширеніший тип витяжок. Являють собою конструкцію з парасольки і труби. Вирізняються чудовою продуктивністю. Завдяки оригінальному дизайну прикрашають інтер'єр кухні.

● Вбудовані — пристрої вбудовуються в шафу або спеціальний декоративний купол. Такі моделі рекомендується використовувати в невеликих квартирах. Окрім стаціонарних вбудованих існують висувні витяжки, які можна збільшити до розміру плити за рахунок висувної панелі.

● Острівні — монтуються до стелі над острівною робочою зоною. Моделі вирізняються практичністю та привабливим зовнішнім виглядом.

Вибираючи витяжку для кухні, також спирайтеся на головні функціональні особливості приладів: потужність, режими роботи, тип управління.

Зараз ви читаєте новину «Чи потрібна витяжка на кухню: різновиди і переваги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути