пʼятниця, 16 березня 2018 09:05

Як правильно вписати в інтер'єр рулонні штори
15

Рулонні штори: як правильно вписати в інтер'єр
Фото: remontbp.com
Рулонні штори: як правильно вписати в інтер'єр
Рулонні штори: як правильно вписати в інтер'єр
Рулонні штори: як правильно вписати в інтер'єр
Рулонні штори: як правильно вписати в інтер'єр

РулоннІ штори стали модним трендом оформлення кімнат. Це полотно з щільної тканини, яке кріпиться на металеву основу по типу робочого валика. Ці штори обробляються спеціальними речовинами, що мають пило і вологовідштовхувальні властивості, крім цього штори володіють захистом від вигорання.

Основна перевага рулонних штор - простота установки, що найбільше вплинула на унікальність їх використання. Більше немає потреби в масивних карнизах, не потрібно їх купувати і встановлювати, адже встановити рулонні штори можна самостійно всього за кілька хвилин.

Переваги рулонних штор:

Компактність

Ці штори легко згорнути в рулон, тому підвіконня залишається повністю вільним, а меблі можна встановлювати максимально близько до вікна.

Широкий асортимент

Рулонні штори можуть підійти під будь-який інтер'єр, крім класики. Вони бувають з бавовни, поліестеру, шовку або ПВХ, але основний варіант - це лляні рулонні штори.

Щодо кольору, то можна вибирати однотонні штори, з орнаментом, візерунками чи оригінальними малюнками. Також бувають з фотодруком або ж зроблені під дерево.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затишна тераса: як правильно облаштувати навіс біля будинку

Різна щільність і проникність

Їх можна використовувати і як тюль, здатний притримати лише 15-20% сонячного світла, або ж, як щільні штори, що повністю не пропускають природне світло.

Недоліки рулонних штор

Механізм обертання має погану міцність. Для доступної ціни виробники використовують поганий пластик, який швидко стирається і ламається. Ці штори катастрофічно не рекомендуються для кухні, так як вони можуть вбирати запахи, що негативно позначиться на атмосфері в кімнаті.

Види рулонних штор:

Міні - найекономічніший варіант, які дуже легко і просто встановити практично на будь-яке вікно. Механізмом для руху служить вал, а управляти шторою можна ланцюжком.

Касетні жалюзі - рулон ховається в невелику алюмінієву коробку, тканину рухається по направляючої, а значить, не буде провисати і має якісний захист. Даний вид штор застосовується тільки для пластикових вікон і має дві системи, одна з яких дешевша і може деформуватися, друга монтується легко і надійна в своїй роботі.

"Ловолайт" - передбачені для великих вікон. Вгорі встановлюються спеціальні декоративні короби, також можна встановити невеликий моторчик і систему дистанційного керування. Найкраще використовувати такі штори в офісах, магазинах. Дані штори гарні тим, що вони легко можуть закрити віконний проріз повністю.

"День-ніч" - подвійні касетні рулонні штори з системою пружинного управління. Конструкцією передбачено використання двох різних тканин. Одна з них буде використовуватися в денний час доби, друга ж тільки в нічний. Вікно закривається в двох напрямках, в залежності від напрямку буде відрізнятися і тип тканини. Особливо затребувані рулонні штори на першому поверсі, в приватному секторі або в разі, коли сусідній будинок розташований занадто близько.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно вписати в інтер'єр рулонні штори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути